Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podpořte v soutěži aleje z Libereckého kraje, hlasování končí za dva dny

Do finále spěje letošní ročník soutěže Alej roku 2022. Do konce hlasování zbývají poslední hodiny a stále máte možnost podpořit některé ze stromořadí z Libereckého kraje. V soutěži jich o hlasy veřejnosti usiluje z našeho kraje hned pět.

Anketu Alej roku pořádá spolek Arnika už dvanáctým rokem. Letos o titul soutěží 92 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky. Hlasování probíhá na webu alejroku.cz, kde si můžete vybrat jednu alej a dát jí svůj hlas. Zvládnout to ovšem musíte do středy 11. ledna do 12 hodin. Výsledky zveřejní organizátoři 16. ledna.

„Vyhlašujeme také vítězky za každý kraj a tady je to na prvních místech velmi napínavé, například v Karlovarském, Libereckém nebo Plzeňském kraji. Pořadím se určitě dá ještě zamíchat i v ostatních krajích. Stojí za to hlasovat až do konce,“ vyzývá koordinátorka ankety Denisa Hronová.

Za Liberecký kraj se o hlasy veřejnosti uchází lipová Nedamovská alej, Valdštejnská alej v Zahrádkách rovněž tvořená vzrostlými lipami, stejný druh stromů tvoří další nominovanou Hlavickou alej ke hřbitovu, čtvrtou soutěžící za náš kraje je ovocná alej k zaniklé osadě Nedamov u Holan a alej Albrechtice na Vítkově, ve které rostou javory a jasany.

„Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Vzrostlé stromy nám totiž pomáhají zmírňovat následky veder a přívalových srážek. Chceme, aby veřejnost hledala s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozornila na ty, kterým hrozí zánik a představili nám mladé aleje, které sami vysadili,“ dodala Hronová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lubomír Mazánek

Štítky alej roku, stromy, Liberecký kraj, hlasování, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpořte v soutěži aleje z Libereckého kraje, hlasování končí za dva dny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.