Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Mateřská centra mohou získat podporu na činnost nebo nabízené služby

Dva miliony korun rozdělí Liberecký kraj letos na podporu mateřských center. Ta mohou získat finanční podporu na svou činnost, ale i na konkrétní programy. Žádosti lze podávat od 23. ledna do 10. února.

„Díky programu podpoří kraj základní činnost mateřských center – komunitní setkávání s různými programy, vzdělávání pracovníků center i jejich návštěvníků, přípravu a realizaci mezigeneračních programů i poradenství a konzultace. Chceme tyto organizace, kterých je v našem kraji celá řada, podpořit v jejich práci a v tom, co nabízí rodinám,“ uvedl Jiří Ulvr (Starostové pro LK), radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. 

O dotace mohou žádat mateřská a jinak nazývaná centra pro rodinu, která se věnují programu uvedenému v žádosti. Příspěvek ale mohou získat i obce, církve a náboženské společnosti, které centra pro rodiny provozují. Dotace lze využít na úhradu nákladů, které souvisí se základními činnostmi mateřských center – například na nákup materiálu a služeb nebo na osobní náklady, které vzniknou v období od 1. ledna do 31. prosince letošního roku.

V Libereckém kraji působí okolo třinácti center a skupin s tímto zaměřením.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky mateřská centra, podpora, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřská centra mohou získat podporu na činnost nebo nabízené služby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.