Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Spolek na pomoc zvířatům hledá nové prostory na depozit pro nalezené kočky

Liberecký spolek Šance zvířatům, který již řadu let funguje v regionu a stará se o nalezené kočky a psy, hledá nové prostory pro kočičí karanténu. Stávající místo v Chrastavě musí na přelomu jara a léta opustit, a tak hledá náhradní prostory k pronájmu. Současně se poohlíží i po budově, kterou by mohl spolek koupit a zřídit tam depozit natrvalo.

„Současný depozit je ideální. Máme tam k dispozici elektřinu, tekoucí vodu a můžeme topit, což je důležité, protože tam třeba přebývají kočky po operačních zákrocích a potřebují být v teple. Místo ale musíme opustit, protože potřebuje prostory majitel pro rozšíření provozu a tak hledáme nové, které splní stejné podmínky,“ vysvětluje Františka Zverková ze spolku Šance zvířatům.

Organizace hledá tedy prostory pro účely karantény koček, kanceláře, skladu a depozitního pokojíčku. Tedy tři až čtyři místnosti, ideálně v okolí Liberce směrem na Chrastavu nebo Hrádek nad Nisou. Nyní platí za nájemné 1500 korun měsíčně, protože prostory sdružení na své náklady zrekonstruovalo. V okolí nízké cenové hladiny by nezisková organizace zůstala nejlépe i do budoucna.

Šance zvířatům by ovšem také ráda získala prostory vlastní, natrvalo a pro jejich nákup už má nashromážděn jeden milion korun. „Ideální by bylo najít majitele nemovitosti nebo skladových prostor, s nímž bychom se domluvili na budoucím odkoupení. Mohli bychom tam nastěhovat depozit, prostory nafotit a vybírat zbytek peněz na odkoupení této nemovitosti prostřednictvím sbírek. Vyřešili bychom tam obě věci najednou,“ popisuje Zverková.

Spolek Šance zvířatům byl v Liberci založen v roce 2013 lidmi, kterým není lhostejný osud týraných nebo odložených a nechtěných zvířat v útulcích. Působí na Liberecku, potažmo v severních Čechách. Funguje na bázi dočasných domácích depozit. Zde je psům, kočkám, i jiným společenským zvířatům poskytována domácí individuální péče, žijí v domovech členů spolku a dobrovolníků, pro které se vžil termín „dočaskáři“.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pomoc zvířatům, Šance zvířatům, depozit, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolek na pomoc zvířatům hledá nové prostory na depozit pro nalezené kočky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.