Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dolní centrum Liberce se promění. Seznamte se s budoucí podobou náplavky a okolí

Jaká bude podoba dolní části centra Liberce, okolí krajského úřadu, budoucího parkovacího domu a nové náplavka. Podobu této části města představí v úterý 24. ledna veřejnosti zástupci kraje, města a architektů. Prezentace pro zájemce z řad veřejnosti se uskuteční v Libereckém podnikatelském inkubátoru od 16 do 18 hodin, součástí bude také diskuse a procházka v okolí řeky Nisy.

„Rekultivace okolí krajského úřadu je jedna z největších investičních akcí Libereckého kraje. Osobně ji stavím hned za vybudování Centra urgentní medicíny v krajské nemocnici. Kultivace dolního centra města je nutná. Jsem rád, že projekt můžeme přiblížit i veřejnosti. V úterý 24. ledna budou mít všichni občané možnost přijít a zeptat se investorů a architektů na to, co je ohledně projektu zajímá,“ uvedl Zbyněk Miklík (Česká pirátská strana), náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Projekt revitalizace okolí sídla krajského úřadu upravuje zelené plochy a okolí řeky Nisy. Především má dojít ke zlepšení okolí úřadu, kde má současnou asfaltovou plochu nahradit park se stromy, lavičkami i veřejným prostorem. Zahrnuje i zpřístupnění řeky Nisy, který je nyní v hlubokém korytu a nepřístupná. V souvislosti se záměrem Libereckého kraje, který kultivuje okolí krajského úřadu a související prostory, navazuje na tuto akci statutární město Liberec rekonstrukcí pozemků ve svém majetku.

„Oba projekty tvoří v terénu logický celek. Zahrnuta je celá plocha parku Na Rybníčku, zpevněné plochy navazující na náplavku a vstup do budovy Krajského úřadu Libereckého kraje, zeleň mezi Domem kultury a sídlem CHKO Jizerské hory. Součástí plánu je odstranění lávky přes řeku Nisu, vybudování nové lávky, doplnění veřejného osvětlení a vhodného mobiliáře,“ doplnil ke konkrétnímu obsahu projektu Jiří Ulvr (Starostové pro LK), radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Nově bude součástí prostranství i stánek občerstvení a veřejné WC. Náplavku budou tvořit schodišťové stupně vhodné k sezení. Nový park bude respektovat stávající zeleň tam, kde je to vhodné, doplněny budou další dřeviny a vodní prvek. Zpevněná plocha má být novým místem využívaným jako náměstí pro konání slavností, trhů a jiných událostí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto re:architekti

Štítky vizualizace, dolní centrum, Liberec, náplavka, projekt, diskuze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dolní centrum Liberce se promění. Seznamte se s budoucí podobou náplavky a okolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.