Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turnov chce zvýšit kvalitu ovzduší. Pomoci má měření mobilními systémy

Kvalitu ovzduší v Turnově zjistí měření pomocí mobilních systémů. Akce bude probíhat celkem čtyři dny ve vybraných částech města. Na měření ovzduší přispěje finančně i Liberecký kraj.

Díky měření mobilními systémy zjistí Turnov kvalitu ovzduší ve svém městě. Měření proběhne 16. října a skončí 19. října 2023. Akci organizuje Státní zdravotní ústav v Praze ve spolupráci s Libereckým krajem, městem Turnov a Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje.

Měření bude probíhat dvacet čtyři hodin denně ve vybranných lokalitách ve městě. Výsledky město použije také na ostatní podobná místa v Turnově. „Bude tedy možné zpracovat odhad stavu v širší části města,“ uvedl radní pro resort životního prostředí a zemědělství Václav Židek.

Získáním měřených údajů vznikne studie o kvalitě venkovního ovzduší. Tu bude možné využít mimo jiné i pro podklad pro územní plánování a další strategické dokumenty zaměřené na snížení znečištění ovzduší. Výsledky budou publikovány také veřejnosti.

„Cílem měření je odhadnout vliv místní a tranzitní dopravy a lokálních topenišť na kvalitu venkovního ovzduší a dále odhalit případný jiný problémový zdroj znečišťování,“ dodal Židek.

Finanční podporu na měření ovzduší v Turnově zajistí Liberecký kraj, který do projektu vloží částku pohybující se kolem sta tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Turnov, ovzduší, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov chce zvýšit kvalitu ovzduší. Pomoci má měření mobilními systémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.