Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rozvoj Sport Parku: nový bazén i hala míčových sportů. Pomoci s dopravou má nová silnice

Vedení Liberce představilo vizi, jak by se měl rozvíjet Sport Park. Koncepční materiál s názvem Vize 2030+ ukazuje, že v areálu by mohl vyrůst nový bazén, hala pro míčové sporty a také parkovací dům. V plánech ale je i nové napojení areálu od kruhového objezdu u Sconta.

„Je to věc, která je rozvojová. Díky schválení tohoto materiálu jsme si vymezili, co by tam v budoucnu mělo vzniknout a s čím se tam počítá v případě, že na to budou finanční prostředky a vhodné dotační tituly,“ vysvětlil náměstek primátora pro sportovní infrastrukturu Petr Židek (ODS).

Areál už je dvacet let starý, podle Židka tak bylo nutné vytvořit materiál, který by se jeho obnově a rozvoji věnoval koncepčně. „Ve spolupráci s městskou společností SAL, která má areál na starosti, tak budeme mít možnost pružně reagovat i na případné dotační výzvy směřované na rozvoj či rekonstrukce sportovních areálů a objektů,“ dodal.

Z vizualizace, kterou město představilo, vyplývá, že by v areálu měl vyrůst nový bazén, hala míčových sportů, patrové centrální parkoviště nebo nové veřejné kluziště. Počítá ale také s rekonstrukcí Svijanské arény.

Už nyní je ale celý areál dopravně velmi složitě přístupný. A v případě jeho zkapacitnění by se situace ještě zhoršila. Město proto plánuje vybudovat novou komunikaci od areálu směrem ke kruhovému objezdu u Sconta, kde by ústila. Ta se plánuje zhruba posledních deset let a je i v novém územním plánu. „Brzdou vždy bylo, že jsme neměli peníze,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Podle něj se ale město dohodlo s vlastníky pozemků v průmyslové zóně, kudy nová silnice má vést. „Nová komunikace odemkne budoucí rozvoj areálu kolem arény. Obsloužila by i průmyslové pozemky a jejich majitelé by se podíleli na neuznatelné části dotace. Město by pak mělo závazek o komunikaci pečovat, vlastníci by měli závazek ji vybudovat,“ dodal Šolc.

U opozice ale plán města vzbudil údiv. „Těžko se jako politik mohu vyjadřovat k pohádkám. Vedení města se už 4 roky trápí zpracováním projektu na rekonstrukci bazénu. Náklady se vyšplhaly na miliardu, ušetřena na to není ani koruna. A teď tu máme plán na výstavbu dalšího bazénu a k tomu několika dalších sportovních hal,“ okomentoval opoziční zastupitel Jindřich Felcman (Liberec otevřený lidem).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky bazén, míčová hra, Liberec, materiál, Sconto, SPORT PARK a.s., Jiří Šolc, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Jo jo, hoši nevědí co s penězi ! Místo toho aby někdo opravil silnice, chodníky, zastávky autobusů kam se kloudně nevejdou kloubové autobusy, to asi nikomu nic neříká ! Co takhle "nalejt" peníze do MHD, kde je zázemí z roku 1945. Co skutečně investovat do světelných "inteligentních" semaforů, aby se nemuselo stát na křižovatkách na červenou, ikdyž nikde nejede žádné auto....Takových dle mého "podstatných" věcí je daleko více. Přesto hoši na radnici řeší své zájmy ! Nesmyslné projekty za nesmyslné peníze ! Udělejte z toho sportovní centra pro bohaté......a lidi na sídlištích nemají kde stát s autama, lidi ráno jezdí MHD v totálně špinavých autobusech, lidi si ve večerních hodinách ve městě nemají kam zajít na wc........a takhle by se dalo pokračovat. Ale hoši mají projekty.........to fakt nechceš !!!

Středa, 25. ledna 2023, 23:02Odpovědět

Rozvoj Sport Parku: nový bazén i hala míčových sportů. Pomoci s dopravou má nová silnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.