Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V liberecké krajské knihovně začínají Týdny pro neziskový sektor

Neziskové organizace ze všech koutů našeho regionu se představí v rámci Týdnů pro neziskový sektor (TÝNES), který začíná ve čtvrtek 2. února v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Návštěvníky čeká bohatý program, přednášky, výstavy, poradenství, ale i různá vystoupení, divadelní představení či kreativní dílny nebo dny dobrovolnictví. Akci, která potrvá do 9. března, zahájí dnes od 17 hodin vystoupení folklorního souboru Jizerka.

„Neziskový sektor si rozhodně zaslouží naši pozornost. Máme přece jen všichni společný zájem – chceme společně pečovat o region, ve kterém žijeme. Těší mě, že v Libereckém kraji působí celá řada nejrůznějších neziskových organizací. Jejich práce si nesmírně vážím. Krajské týdny pro neziskový sektor budou významným přínosem pro nás pro všechny,“ uvedl Jiří Ulvr (Starostové pro LK), člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje.

Aktivity v rámci TÝNES připravuje Asociace nestátních neziskových organizací Libereckého kraje a Regionální dobrovolnické centrum Libereckého kraje. Na akci se podílí také humanitární organizace ADRA.

„V knihovně se představí přes 40 neziskových organizací. Na zájemce čekají koncerty, konference, divadlo, promítání filmu, křest knihy, přednášky či workshopy. Nebudou chybět ani volnočasové aktivity pro děti, semináře pro školy nebo ukázky řemesel a prezentace regionálních výrobců,“ popsal mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Za pozornost stojí například Den řemesel, kdy se 20. a 21. února budou moci lidé seznámit s různými řemesly a řemeslníky, a to všem pod taktovkou projektu Liberecký kraj sobě. Významným dnem bude například 3. březen, kdy se uskuteční Den poraden Libereckého kraje, kterého se zúčastní celkem jedenáct poraden z regionu.

Zajímavá jsou ovšem i témata dalších přednášek či tematických dnů, například zástupkyně Hospice sv. Zdislavy bude mluvit o tématu umírání, na jiné přednášce se dozvíte, co znamená homesharing nebo jak získat příspěvek na péči, k čemu je dobrá logopedie nebo třeba o dějinách Sokola.

Velmi pestrý je rovněž program pro děti, například divadelní představení, tvořivé dílny, karneval nebo science show. Podrobný program najdou zájemci na webu akce www.tynes.cz .

Ohodnoť článek

Foto TÝNES

Štítky knihovna, nezisková organizace, přednáška, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V liberecké krajské knihovně začínají Týdny pro neziskový sektor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.