Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Frýdlant plánuje po letech zprovoznit autokemp. Letos projde první etapou rekonstrukce

Postupnou rekonstrukci autokempu plánuje vedení Frýdlantu. Kemp by se měl už letos otevřít, obnovou projde sociální zařízení, vznikne nová recepce, areál s dočká připojení na kanalizaci, veřejného osvětlení, rekonstrukce vnitřních obslužných cest. Radnice tak chce do města přilákat více turistů.

„Řada lidí začala navštěvovat zajímavá místa v naší republice, k čemuž nám trochu nahrál Covid. Lidi přestoupili z hotelových služeb do svých „bydlíků“ a jezdí po celé republice navštěvovat různé turistické cíle,“ vysvětlil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS), proč se radnice rozhodla autokemp znovu otevřít.

Podle něj právě podobná ubytovací kapacita ve městě chyběla. „Aby u nás mohli zůstat několik dní a prohlédnout si v klidu celé Frýdlantsko. Chceme jim v autokempu nabídnout super zázemí, ať přijedou pod stan nebo v obytném autě,“ dodal.

Město si tak připravilo několik etap obnovy kempu. První počítá se základní obnovou a stavbou všeho potřebného k pobytu turistů v kempu a v těch dalších je už například i stavba koupaliště. Opravy a zkapacitnění se v rámci první etapy prací dočká stávající sociální zázemí, vybudovány budou cestní sítě a inženýrské sítě tak, aby fungovaly vodovodní a elektrické přípojky.

„Postavena bude nová recepce s denní místností pro zaměstnance, toaletou, bistrem a barem s krytým posezením a vznikne i připojení k internetu. Rekonstruován bude gloriet, ze kterého zmizí původní vestavba kiosku a obnovena bude jeho původní klenutá konstrukce s freskami, podepřená antickými sloupy,“ doplnil starosta města Dan Ramzer (ODS).

Kemp by se tak mohl po třinácti letech otevřít. Radnice ho zavřela po ničivých povodních v roce 2010. Obnovy se zatím nedočká obvodová zeď autokempu, kam provizorně přijde mobilní oplocení. „Bohužel nebudeme v této první etapě přistupovat k opravě zdi, která je památkově chráněna a její obnova je velmi finančně náročná. Potřebných několik milionů korun teď na tuto akci nemáme. Opravu zdi tak posuneme do dalších etap,“ uzavřel Ramzer. 

Ohodnoť článek

Foto Město Frýdlant

Štítky autokemp, frýdlant, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant plánuje po letech zprovoznit autokemp. Letos projde první etapou rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.