Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Necelé dvě hodiny vlakem dělí milovníky běžkování od zážitku v polských Jizerkách

Zalyžovat si na skvělých běžeckých trasách, mít k dispozici zázemí a navíc neřešit, kam zaparkujete auto. Od takového lyžařského ideálu vás dělí pouhých několik desítek minut cesty vlakem. Stačí nasednout v Liberci a vystoupit na polské zastávce Szklarska Poręba Jakuszyce.

„Nejvýše položená zastávka v Polsku se posunula o 600 metrů blíže k našim hranicím. Od prosincových změn zastavují vlaky přímo u sportovního centra v Jakuszycích,“ uvádí se na stránkách idol.cz, kde také najdete jízdní řády zmíněné vlakové linky a ceník.

Z vlaku vystoupíte v Polsku přímo u lyžařského areálu, který nabízí perfektní zázemí. Hned v přízemí je recepce, kde si můžete pronajmout uzamykatelnou skříňku a odložit si do ní před cestou na lyžích oblečení nebo další věci, co nebudete při lyžování potřebovat. O patro výš se můžete posilnit v restauraci s výhledem na sportovní areál a pokud nemáte lyže, nevadí, najdete zde i půjčovnu sportovního vybavení.

Jakuszyce jsou jedny z nejznámějších center běžeckého lyžování v Polsku. Areál leží hned u hranic za Harrachovem. Nachází se zde okolo 100 kilometrů upravovaných běžkařských tras, okruhy jsou často nenáročné a mohou je využít i méně zdatní běžkaři. Díky výborným klimatickým podmínkám tady leží dostatek sněhu až do jara. Většina tras se nachází v Jizerských horách nedaleko města Szklarska Poręba.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto idol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Necelé dvě hodiny vlakem dělí milovníky běžkování od zážitku v polských Jizerkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.