Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soutěž Stejná šance ocení firmy, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením

Už desátý ročník soutěže Stejná šance odstartoval na začátku března. Oceňuje firmy, které kterým není lhostejná společenská odpovědnost a lidem se zdravotním postižením dávají šanci stát se součástí běžného pracovního kolektivu. Soutěž pořádá organizace Rytmus - od klienta k občanovi.

Lidé s hendikepem tak mají díky takovým zaměstnavatelům příležitost ukázat, že mohou být dobrými zaměstnanci a kolegy. „Jsem ráda, že se nám během těch téměř dvaceti let, co soutěž jednou za dva roky organizujeme, podařilo zviditelnit a ocenit už několik stovek firem, „firmiček“ i korporátů. Je zřejmé, že spíše než velikost firmy je důležitá dobrá vůle a společenská solidarita, která je součástí politiky firem,“ říká Pavla Baxa, ředitelka organizace Rytmus - od klienta k občanovi.

Soutěž upozorňuje na postavení lidí se zdravotním postižením na otevřeném trhu práce. Na rozdíl od chráněného trhu práce totiž otevřený trh přináší řadu výhod samotnému zaměstnanci s postižením, státu i firmám. „Z našich dlouholetých zkušeností víme, že začleňování lidí s postižením na běžných pracovištích má velký vliv na rozvoj dovedností jak samotných lidí s postižením, tak i jejich kolegů,“ vysvětlila Anna Kaucká, koordinátorka pražské části soutěže a specialistka na spolupráci se zaměstnavateli.

Benefitem diverzity týmu je podle ní schopnost porozumět potřebám druhých, vzájemná podpora a stmelení týmu, lepší komunikační dovednosti. „Kromě daňových úlev přináší zaměstnávání lidí s postižením zaměstnavateli i konkurenční výhodu v oblasti marketingu, tak i náboru nových zaměstnanců. Společenská odpovědnost firmy dnes zajímá nejen zákazníky, ale i potenciální zájemce o práci,“ dodala Kaucká.

V minulém ročníku ocenění získala v Libereckém kraji Farní charita Česká Lípa, Truhlářství  Samšiňák a penzion Starý Mlýn Nové Splavy. Čestným uznáním za opakovanou účast v soutěži byly oceněny restaurace rychlého občerstvení McDonalds´a KFC, za jejich dlouhodobý vstřícný a lidský přístup při zaměstnávání lidí se zdravotním znevýhodněním.

Firmy může do soutěže nominovat i široká veřejnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stejná šance

Štítky stejná šance, soutěž, rytmus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž Stejná šance ocení firmy, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.