Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začne modernizace bazénu příští rok? Odhadované náklady se vyšplhaly už na skoro 1,5 miliardy

Odhadovaná cena rekonstrukce libereckého bazénu stále roste, dlouho se mluvilo o miliardě, nyní ale odhad narostl o polovinu až na miliardu a půl. Město už má zpracovanou projektovou dokumentaci, nyní bude připravovat zadávací dokumentaci pro výběrové řízení a až poté by mělo vypsat samotnou zakázku. Rekonstrukce by podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) mohla začít během příštího roku.

„Jedná se o jednu z nejrozsáhlejších staveb za poslední roky, která by se měl v Liberci uskutečnit,“ řekl Židek. Náklady se nyní odhadují už téměř na astronomickou miliardu a půl, vedení města tak musí řešit, jak takovou částku ufinancovat. „Budeme se snažit, aby stavba byla rozložena do minimálně tří let, aby co nejvíce ulehčila rozpočtu. Jsme v jednání s krajem o výši případné spoluúčasti,“ dodal náměstek.

Podle něj se bude teprve připravovat zadávací dokumentace pro výběrové řízení, nepůjde o samotné výběrové řízení. To by mělo následovat. „Pakliže najdeme shodu, do léta by měla být veřejná zakázka vypsaná,“ řekl Židek.

Podle primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro LK) je potřeba nejprve vše propočítat. „Teprve připravujeme střednědobý výhled na tři roky. Musíme spočítat, jak porostou příjmy a výdaje a pokoušet se napasovávat tuto částku. Může se to dotknout i jiných záměrů,“ uvedl.

Město by rádo využilo i dotací například od ministerstva pro místní rozvoj nebo Národní sportovní agentury. „V rozpočtu ale musíme počítat s tím, že nám dotace nemusí být přiřknuta, nebo nebude vůbec vypsána,“ vysvětlil Židek.

Jak a kdy rekonstrukce začne a jak dlouho bude bazén zavřený se bude podle Židka odvíjet od předání stavby. „Rozhodně to nebude dřív než v příštím roce,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky bazén, bazén liberec, liberec, rekonstrukce, plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Za ty prachy už by ten bazén mohl být nový... ne jen opravený. Hlavně z toho nedělejte aquapark!

Pátek, 24. března 2023, 07:53Odpovědět

Přijde to ráz na ráz. Jednoho dne se zkrátka z důvodu nějakého prů... bazén zavře. A bude po. Ve Sportparku nikdy bazén nevznikne a tenhle to má spočítané. Mistr Zámečník už konečně nebude muset (asi na prstech ruky nebo co) něco pořád počítat. Liebiega s Clamm-Gallasem na vás, a zpráskat.

Čtvrtek, 23. března 2023, 12:36Odpovědět

Začne modernizace bazénu příští rok? Odhadované náklady se vyšplhaly už na skoro 1,5 miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.