Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecký kraj opět ocení pedagogické pracovníky. Akce se koná po dvouleté přestávce

Kraj po dvouleté pauze pořádá tradiční ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území Libereckého kraje. Ocenění se každoročně koná u příležitosti připomenutí Dne učitelů. Letošní ročník se uskuteční ve čtvrtek 30. března 2023 v 16 hodin v multimediálním sálu Libereckého kraje.

Po dvou letech se v Libereckém kraji znovu uskuteční ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Navrhovat osoby vhodné k ocenění mohli například ředitelé škol, zřizovatelé škol, školské rady, Česká školní inspekce nebo také představitelé samosprávných orgánů Libereckého kraje. Odborníci měli možnost nominovat kandidáty do poloviny ledna letošního roku.

„Do 14. ledna 2023 bylo možné nominovat pedagogické pracovníky ze škol a školských zařízení, a to do tří kategorií, kterými jsou Výrazný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji, Ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost a Zásluhy o rozvoj školství v Libereckém kraji,“ sdělil náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost Jiří Čeřovský.

Celá akce má dlouholetou tradici. Koná se od roku 2003 a za osmnáct let působení převzalo ocenění celkem 370 pedagogů. Letošní rok přinesl více než čtyři desítky nominací. „Celkem bylo doručeno 42 nominací, ze kterých Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost vybral 21 oceněných,“ dodal Čeřovský.

Školských zařízení nacházejících se na území Libereckého kraje je podle rejstříku vedeném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy celkem 445. Podle údajů v těchto zařízeních pracuje 8 533 pedagogických pracovníků.

Na akci se podílí také žáci a studenti ze Střední uměleckoprůmyslové školy v Železném Brodě, kteří připravili upomínkové předměty. Základní umělecká škola v Liberci zase zajistí kulturní program.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, učitelé, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj opět ocení pedagogické pracovníky. Akce se koná po dvouleté přestávce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.