Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Premiérová ražba pamětních medailí Běhej lesy proběhla v jarním Jablonci

PR článek

Premiérová ražba pamětních medailí pro závodníky seriálu Běhej lesy se uskutečnila v prostorách České mincovny v Jablonci nad Nisou. Ražby a křtu se zhostili tři z věrných běžců lesní smečky - Tomáš Burda, Jiří Synek a Filip Lau. Měděná mince bude náležet všem zúčastněným běžcům, stříbrná pak vítězům. Lesu pán a lesu paní budou na závěr seriálu dokonce obdarováni dřevěnými hodinkami se zlatou investiční mincí.

Jaro se již dostavilo nejen v kalendáři, ale i sluníčkem na obloze a květy na stromech. Jaké jiné ohlášení přicházející lesní sezony bychom si mohli přát? Organizátoři Běhej lesy si však pro vás připravili společně s Českou mincovnou ještě jedno překvapení v podobě pamětních medailí pro lesní smečku. Autorem designu je Petr Patka a lesní medaile budou krásnou vzpomínkou pro běžce, jak na českých závodech Běhej lesy, tak i na slovenských závodech Behaj lesmi. 

Aby byla premiérová ražba řádně lesní, byli pro ražbu prvních medailí a jejich křtu pozváni tři zástupci věrných členů lesní smečky – Jiří Synek, Tomáš Burda a Filip Lau. Ražbu si vyzkoušeli a společně s autorem designu, zástupkyní České mincovny Lenkou Klimentovou a tiskovým mluvčím Běhej lesy Richardem Valouškem mince řádně pokřtili šampaňským. Lenka Klimentová uvedla: „K Jizerské 50 se přidalo Běhej lesy a Behaj lesmi. Raul (marketingový partner Běhej lesy) je naším partnerem a je to otázka důvěry.”

„Tady v nedalekém Bedřichově se koná i letní Jizerská 50. Řídíme se heslem v zimě na běžkách, v létě po svých,” doplňuje Richard Valoušek. Česká mincovna totiž razí pamětní medaile i pro účastníky legendárního zimního závodu na běžkách. Její letní verze Jizerská 50 RUN je právě součástí seriálu Běhej lesy a své místo a jméno má samozřejmě i na pamětních medailích.

Z Jablonce vám přejeme mnoho úspěchů v běhu i v životě a vidíme se v lese! Sezona odstartuje již v sobotu 15. dubna 2023 závodem v Brdech.

Ohodnoť článek

Štítky česká mincovna, jablonec, běhej lesy, ražba, mince

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiérová ražba pamětních medailí Běhej lesy proběhla v jarním Jablonci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.