Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Regionální výrobci Českolipska budou už popáté soutěžit. Novinkou jsou workshopy

Do pátého jubilejního ročníku letos vstupuje soutěž o Regionální českolipský výrobek roku. Společně ji vyhlašují města Česká Lípa a Nový Bor. Soutěž letos přichází s novinkou, a sice workshopy s konkrétními regionálními výrobci určenými pro veřejnost. Přihlašování do soutěže startuje ve středu 5. dubna.

„Soutěž o regionální výrobek roku je projekt, který se snaží široké veřejnosti představit regionální výrobce, kteří jsou v pravém slova smyslu bohatstvím každého území, na které by měli být místní hrdí. Soutěž pořádáme již pátým rokem, a každým rokem se snažíme neustále vymýšlet nové aktivity, kterými bychom výrobce podpořili. V letošním roce jsou tak novinkou workshopy,“ uvedla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová (ANO). 

Workshopy budou probíhat od června do září, připraveno jich je celkem pět. Vést je budou výrobci, kteří se již soutěže zúčastnili, vyhráli anebo se zúčastní, veřejnost tak bude mít možnost ještě blíže poznat jejich práci, a jak vznikají jejich výrobky. Stejně jako v loňském roce budou moci o vítězi jedné z kategorií rozhodnout i přímo občané, do soutěže je totiž znovu zařazena kategorie Hlas veřejnosti. Hlasovat pro výrobky bude možné od srpna do poloviny září na výstavě v Centru textilního tisku, připraven bude znovu také jarmark při Pivních slavnostech v prostorách před Centrem textilního tisku.

„S díky jsme opět přijali výzvu České Lípy o společné vyhlášení pátého ročníku soutěže o regionální výrobek roku. Soutěž je skvělou příležitostí upozornit na všechny šikovné lidi, které v regionu máme. A jelikož jim chceme dát ještě větší prostor, zařadíme nabídku přihlášených výrobců do adventního trhu, který v Novém Boru proběhne na začátku letošního prosince,“ doplnil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák (Starostové pro LK).

Do soutěže se mohou přihlásit výrobci, kteří své výrobky vyrábějí na území ORP Česká Lípa a ORP Nový Bor. Přihlásit mohou více výrobků, pro každý ale musí vyplnit zvlášť přihlášku, jejíž formulář najdou na webu města Česká Lípa. Přihlásit se mohou také výrobci, kteří už soutěžili v předchozích ročnících soutěže, a to bez ohledu na to, zda vyhráli či nikoliv.

V loňském roce vyhrála série ručně tkaných plédových ponč s názvem „Čtyři roční období“ od Zuzany Froňkové z Polevska, podnikající pod značkou Tradiční venkov. V roce 2021 zvítězila textilní dekorativní panenka Nanynka od Věry Najbrtové z Nového Boru, v roce 2020 vyhrála Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky a historicky první vítězkou soutěže v roce 2019 se stala Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

Ohodnoť článek

Foto Město Česká Lípa

Štítky regionální výrobci, soutěž, Česká Lípa, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regionální výrobci Českolipska budou už popáté soutěžit. Novinkou jsou workshopy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.