Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rytmus, světlo a design. Preciosa Lighting představí v Miláně neotřelou instalaci

Již za pár dní se v italském Miláně otevřou brány 62. ročníku tradičního veletrhu Salone del Mobile. Představuje se tam to nejlepší z nábytku, bytových doplňků, ale také svítidel, která mají vlastní veletrh Euroluce. Představí se zde i Preciosa Lighting, která uvede instalaci nazvanou Crystal Beat.

Křišťálovou instalaci Crystal Beat pro letošní veletrh Euroluce navrhli kreativní ředitelé společnosti Preciosa Lighting Michael Vasku a Andreas Klug.

„Crystal Beat nabízí jedinečný zážitek z ručně vyráběného křišťálu spojeného s architektonickým minimalismem. Přicházíme s odvážnější instalací, kdy zdánlivě jednoduché komponenty v pravoúhlém uspořádání vytváří dekorativní kompozice, kde design harmonicky doplňují světlo a rytmy hudby," říká o dynamické instalaci Andreas Klug.

Designerský tandem Michael Vasku & Andreas Klug
Oceňovaná tvůrčí dvojice Vasku & Klug určuje kreativní směr společnosti Preciosa Lighting od roku 2016. Se sídlem ve Vídni a v Praze se jim daří udržet na tenké hranici mezi nejmodernější designovou značkou i pověstí světového odborníka na tradiční historická svítidla. Preciosa Lighting pod jejich vedením postupně získala celou řadu ocenění včetně Red Dot Award.

O unikátnosti objektu Crystal Beat svědčí také jeho impozantní rozměry. Tvoří jej 810 ručně foukaných křišťálových tyčí, které vytváří 5 metrů vysokou a 14,5 metrů širokou imerzivní instalaci, která využívá propojení 3D zvuku a světla a přináší nový rozměr vnímání hudby. Divák se tak může "zaposlouchat" do světelné hry křišťálu a díky speciálně navrženému technologickému řešení se mu dostává jedinečného zážitku, když vidí proudění zvuku instalací ve formě dynamického světelného efektu.

Crystal Beat čerpá inspiraci z nejnovějšího designového konceptu z portfolia Preciosa Signature Designs s názvem Crystal Grid, který má svou premiéru rovněž v rámci milánského Salone del Mobile. Koncept tvoří ručně foukané křišťálové tyče s drobnými bublinkami, které přináší lepší světelný efekt. Tyče se geometricky zavěšují do osvětlené mřížkové struktury. Výsledkem je unikátní modulární a variabilní instalace, která zahaluje světlem a energií malé i velké prostory.

Společnost Preciosa Lighting bude mít na veletrhu v Itálii také výstavní expozici nazvanou Made by Fire, která prezentuje 100 exponátů a autorských děl od výrobců a exportérů skla, porcelánek, matadorů české designové scény i nové generace autorů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa Lighting

Štítky instalace, veletrh, Milán, Preciosa Lighting, Kamenický Šenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rytmus, světlo a design. Preciosa Lighting představí v Miláně neotřelou instalaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.