Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Skautský institut bude nově i v Liberci, akce budou zatím jednou měsíčně

Skautský institut (SI) bude působit i v Liberci. Pořádat bude přednášky, workshopy a kulturní akce, na které bude moct přijít kdokoli, nejen skauti. Zatím budou jednou měsíčně na různých místech po městě. První bude tento týden ve středu ve Vratislavicích nad Nisou, půjde o přednášku o duševní hygieně a představení toho, co skautský institut obnáší. V tiskové zprávě o tom informovala garantka Skautského institutu v Liberci Hana Šteklová, skautskou přezdívkou Tlapka.

„Zahajovačku bude doprovázet výstava interaktivních stanovišť – taková menší galerie, která by měla vystihnout podstatu toho, co je skautský institut a co nabízí lidem ze skauta i mimo něj," uvedla Hana Šteklová.

Skautský institut je zřízen Junákem — českým skautem. V Praze provozuje Skautský archiv a Skautský institut na Staroměstském náměstí. Působí i v dalších osmi městech v republice, jeho rozšíření do Liberce iniciovala skupina místních skautských vedoucích ve věku od 20 do 30 let.

„Mezi témata, kterým bychom se chtěli věnovat, patří příroda či seberozvoj. Nebojíme se ale vytáhnout ani otázky, které hýbou společností a zájemcům nabídnout možnost o nich diskutovat. A taky chceme vytvářet příležitosti k setkávání, poznávání nových lidí a vzájemné inspiraci,” uvedla Šteklová.

V Liberci zatím skautský institut nemá vlastní prostory a akce bude pořádat ve spolupráci s místními organizacemi v jejich budovách. První bude ve středu od 18:00 ve Vratislavicích v sále pod kaplí Vzkříšení vedle městského úřadu. Chystá už ale i další akce. „Pracujeme na workshopu s názvem Namaž SI, kde si ukážeme i vyzkoušíme výrobu voskovaných ubrousků a společně připravíme veganské pomazánky. Před létem chceme stihnout ještě povídání o cestování či deskovkový večer,” dodala Šteklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Junák - Český skaut

Štítky ČR, hobby, zábava, skaut, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skautský institut bude nově i v Liberci, akce budou zatím jednou měsíčně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.