Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Plánovaná rekonstrukce budovy Uran je v dohlednu. Vyjde bezmála na 140 milionů korun

Město Liberec plánuje rekonstrukci úřednické budovy Uran. O opravu mají zájem hned tři uchazeči, kteří přišli s nabídkou do 140 milionů korun. V ideálním případě dojde k rekonstrukci koncem června.

Liberec dostal v soutěži tři nabídky na rekonstrukci sedmipodlažní úřednické budovy zvané Uran, která stojí vedle autobusového nádraží. Včetně DPH jsou v rozmezí zhruba od 131,5 milionu po 140 milionů korun. Všechny jsou tak pod maximální cenou, kterou radnice stanovila ve výši 141,8 milionu. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

Zakázku vypsalo město potřetí, při prvním neúspěšném pokusu před rokem a půl počítalo s cenou kolem 100 milionů. „Jsem rád, že se do této soutěže přihlásili na třetí pokus hned tři uchazeči. Nyní se budou jejich nabídky vyhodnocovat. Když vše dobře dopadne, mohli bychom už koncem června podepsat smlouvu a hned vzápětí zahájit rekonstrukci," sdělil primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

V prvním výběrového řízení na podzim 2021 vítěz odstoupil a další dva uchazeči nesplnili podmínky řízení. V opakované soutěži byl loni jediným uchazečem Metrostav. Zakázku ale radnice nemohla této firmě zadat kvůli jejímu odsouzení v takzvané druhé větvi korupční kauzy bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha.

Budova s ocelovým skeletem stojí v ulici 1. máje od roku 1969. Městu patří od roku 2005 a kromě rekonstrukce parteru v roce 2009 neprodělal Uran žádnou významnou opravu. V horším technickém stavu není žádná úřednická budova města. Uran potřebuje obnovit hlavně fasádu, která je svému okolí nebezpečná. Kolem kancelářské budovy je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Drbny

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Uran, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jděte do prdele.

Pondělí, 24. dubna 2023, 17:30Odpovědět

Plánovaná rekonstrukce budovy Uran je v dohlednu. Vyjde bezmála na 140 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.