Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budoucí náplavka ožila. Tatrhy rozproudily dolní centrum Liberce

Organizátorům Tatrhů, oblíbené akce propagující místní šikovné lidi, se opět podařilo oživit nečekanou část města. Ulice U Nisy a okolí v dolní části Liberce se tentokrát stala dějištěm dalších trhů.

Poté, co naposledy v městě pod Ještědem obsadily trhy louku naproti fotbalovému stadionu v Pavlovicích, nyní zaplnily prostor mezi zástavbou, kam by si asi málokdo běžně vyrazil jen tak užít příjemný den s přáteli.

Tatrhy a Den Země v dolním centru Liberce

Neděle, 23. dubna 2023, 13:34

Tatrhy a Den Země v dolním centru Liberce
Tatrhy a Den Země v dolním centru Liberce

„Tentokrát máme nečlenitější prostor, parky, parkoviště, mezi průmyslovými budovami, budovu krajského úřadu, zároveň jsme i trochu v přírodě, kterou tvoří řeka a Nisa. Lidé se tady dobře rozprostřou,“ popsala jedna z organizátorek Veronika Iblová.  

Pořadatelé se snažili zapojit okolní podniky, které oslovili ke spolupráci. „Šel do toho s námi majitel parkoviště, také rezidence Rosa, což je domov pro seniory. Ti nám například poskytli elektřinu nebo růžek ulice, kde máme kulturní program. Při oslovování byli nejdřív překvapení, nečekali, že by se tu mohla konat akce jako Tatrhy, ale domluvili jsme se a je to fajn,“ dodala Iblová.

Letos mělo zájem účastnit se Tatrhů více než dvě stě stánkařů, kvůli omezenému prostoru jich pořadatelé vybrali 135. Tradičně nechyběly desítky tvůrců rukodělných výrobků, dobrot, oblečení, šperků či zajímavých potřeb nejen pro každodenní užití, ale i umělci, ulici ozdobila také galerie nebo Nazdar bazar či Blešák, kde šlo lecos pořídit za úsměv či pár drobných. Nechyběly ani dětské atrakce, divadýlka a připojil se také Den Země, a tak si návštěvníci zkusili například vytvořit přírodní výrobky nebo ochutnat dobroty od farmářů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky trhy, náplavka, Den Země, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí náplavka ožila. Tatrhy rozproudily dolní centrum Liberce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.