Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Industriální bar s výhledem na pulsující centrum vrátí hosty do minulosti

Soutěž Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje je v plném proudu. Lidé mohou hlasovat o jednotlivých stavbách a podpořit svého favorita v Ceně veřejnosti. V letošním roce je v soutěži i celá řada realizací v Liberci. Liberecká drbna vám představí v krátkém seriálu soutěžící liberecké stavby.

Dominantní budova Hotelu Liberec, na Šaldově náměstí v Liberci, uvnitř ukrývá Lobby bar Šaldovka. Ten se vyloupl po kompletní rekonstrukci přízemního prostoru, recepce i zázemí a baru. Současný majitel, který hotel získal asi před patnácti lety, se jej snaží postupně proměňovat a ukázat nejen hostům, ale i místním, že jde o zajímavou a historickou budovu. Prostory baru se snažili autoři rekonstrukce přetvořit do industriálního stylu, například přiznáním stropních konstrukcí, ale i vybavením různými prvky, například svítilnami, která bývala typická spíš pro továrny. Bar se hlásí k libereckému patriotismu, a tak nechybí řada odkazů do historie města, ať prostřednictvím fotografií či malbou portrétu slavného rodáka Vlasty Buriana. Záměrně je každý prostor pro návštěvníky trochu jiný, spojovatelem jsou vtipné stolky s kolečky, vytvořené z vozíků, které se využívaly pro přesun materiálů ve výrobních továrnách. Nábytek je dobový, zrepasovaný.

Prostor je bezbariérový i s toaletou pro vozíčkáře, při rekonstrukci byl také rozšířený a odhalila se tak zákoutí dříve hostům ukrytá. Autoři rekonstrukce Roman Fenik a pan Janda se snažili zachovat interiér původní anebo zrepasovat. Za zmínku stojí i třeba dominantní lustr ve vstupní hale. Lobby bar se postupně ještě dokončuje a naváže na něj i nová společenská místnost, která nyní probíhá renovací.

Pokud vás rekonstrukce hotelového baru zaujala, můžete pro ni hlasovat v Ceně veřejnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová, Stavba roku LK

Štítky stavba roku, soutěž, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Industriální bar s výhledem na pulsující centrum vrátí hosty do minulosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.