Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Do akce Ukliďme Liberec se zapojilo téměř dva tisíce lidí. Nasbíralo se zhruba dvanáct tun odpadu

V rámci akce Ukliďme Česko se do této události i letos zapojilo také město Liberec. Akce s názvem Ukliďme Liberec čítala necelých dva tisíce různých dobrovolníků. Převažovaly děti. Uklizeno bylo téměř dvanáct tun odpadu.

Po celý duben se v Liberci konala akce Ukliďme Liberec, která je už každoroční tradicí. Některé skupiny mají ale v plánu pokračovat v úklidu i v průběhu května. V rámci této akce se zapojilo 1 882 lidí, z toho 1 462 dětí. Dobrovolníci a žáci škol se pohybovali v různých částech města. Oproti minulému roku, kdy se nasbíralo sedmnáct tun odpadu, nebylo množství odpadu tak vysoké. Vysbíráno a odvezeno k likvidaci bylo přibližně 11,5 tuny odpadků.

„Pozitivním zjištěním je, že se nalezlo jen malé množství typických černých skládek s obsahem nábytku, praček apod. Klesl také počet nalezených pneumatik. Odpad byl spíše roztroušený ve volném prostoru nebo jen v jednotkách kusů odložen. Zlikvidováno však bylo několik opuštěných ležení od lidí bez domova. Mezi velký problém lze zařadit stále vysoké množství nalezených použitých injekčních stříkaček,“ uvedl náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek.

Mimo běžného odpadu jako jsou PET láhve, sáčky, textílie, obaly od jídel, plechovek, vlhčených ubrousků nebo skleněných láhví se zde nacházely i různé zajímavosti. Mezi nimi byl například mrazící box, motor, náprava, lyže, kočárek, prkno na windsurfing, dětská žehlička, vana nebo peřiny.

Do úklidové akce se zapojilo dvaačtyřicet skupin, mezi nimiž nechyběli ani mateřské či základní školy.

Odvoz a likvidaci odpadu zajišťovali pracovníci Technických služeb města Liberce, p. o. a společnosti FCC Liberec, s. r. o. Odbor ekologie a veřejného prostoru pak zajišťoval koordinaci, technickou podporu a materiál, jako jsou pytle a rukavice pro jednotlivé skupiny.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Liberec

Štítky Liberec, akce Ukliďme Liberec, odpad, likvidace odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do akce Ukliďme Liberec se zapojilo téměř dva tisíce lidí. Nasbíralo se zhruba dvanáct tun odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.