Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival dětského čtenářství se blíží. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program

V pořadí dvacátý ročník festivalu dětského čtenářství se blíží. Bude se konat od 7. do 9. června na několika místech v Liberci. Návštěvníci se mohou osobně setkat se spisovateli a ilustrátory dětských knih. I letos je na programu scénické čtení s Lukášem Hejlíkem.

Festival dětského čtenářství, dříve známý pod názvem Veletrh dětské knihy, se uskuteční mezi 7. a 9. červnem letošního roku. Festival je připravován Sdružením pro Veletrhy dětské knihy v Liberci ve spolupráci s Oblastní galerií Liberec.

Centrem celého festivalu bude Krajská vědecká knihovna v Liberci, která je členem sdružení již od jeho počátku. Uskuteční se zde besedy a workshopy s předními českými tvůrci dětských knih. Návštěvníci se mohou těšit na R. Malého, P. Braunovou, P. H. Šlika a mnoho dalších.

V odpoledních hodinách jsou pro návštěvníky připravena divadelní představení - Příběhy malé Lupitiny González, literatour s pirátem Kolískem, gambook v prostorách knihovny či Mraveniště knih pro rodiče a pedagogy. Po celou dobu konání festivalu budou mít návštěvníci knihovny možnost prohlédnout si a případně i zakoupit knihy z produkce menších nakladatelů, kteří se věnují dětské literatuře.

V Oblastní galerii se uskuteční výtvarné workshopy. V Kině Varšava a nově i v Naivním divadle děti zhlédnou scénická čtení či filmové zpracování Mikulášových patálií. Kavárna Pošta ožije výtvarnými dílnami k festivalové knize Roztodivný hláškovník a dalším knihám. Na náměstí Dr. E. Beneše se představí soubory z mateřských a základních škol a současně tu bude probíhat happening Ztracené příběhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Veletrh dětské knihy

Štítky Liberec, Festival dětského čtenářství, knihovna, knihy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival dětského čtenářství se blíží. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.