Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Festival Juchů přiveze do Vratislavic nápadité hračky i potřeby pro děti

Netradiční i tradiční hračky ručně vyrobené s láskou a péčí, tvůrčí, hravé i naučné. Potřeby a pomůcky pro nejmenší v různých provedeních, s nápady i neotřele zpracované a pestrý program pro malé i velké. Takový bude třetí ročník festivalu Juchů, který se uskuteční v kulturním centru 101010 a přilehlém IGI Vratislavice v sobotu 20. května.

Festival Juchů pořádáme v Desítkách i v IGI. Poprvé jsme ho zorganizovali v roce 2018, pak ho přerušil covid a letos jej pořádáme potřetí. V Desítkách budou vystavovatelé s prodejními stánky, v IGI se můžou těšit návštěvníci na doprovodný program,“ popsala jedna z organizátorek Zuzana Rengerová.

Na festivalu bude k vidění práce více než tří desítek tvůrců z Liberce, jeho okolí, ale i z odlehlejších koutů naší republiky. Pořadatelé se snaží, aby výrobky byly udržitelné, kvalitní a daly se dědit třeba z generace na generaci. „Na festivalu si návštěvníci například budou moci osahat kvalitní spacáky od firmy OutdoorKWAK, která je šije ve Vratislavicích, zahrát si deskové hry pro menší i větší děti z dílny Matyáše Veselého z Liberce nebo třeba na vlastní ruce vyzkoušet unikátní stavebnici z Karlštejna WoodFormers a mnoho dalšího,“ říká autorka myšlenky a žena mnoha zájmů Jitka Jakubičková.

Výběr vystavovatelů by měl uspokojit potřeby od nejmenších návštěvníků až po ty větší, náctileté. „Po celou dobu festivalu poběží pestrý doprovodný vnitřní i venkovní program, například jóga pro děti s Eliškou, divadelní představení, dílna papírového modelářství s kluky z Modelářského světa, virtuální realita, bubnování, tvoření s ateliérem Tuba, aktivity se Sport Kids nebo animační dílna ANiCIRCUSU,“ dodává Jakubičková.

Festival se koná v sobotu 20. května 2023 od 10 – 18 hodin. Vstupné 80 korun budou platit pouze dospělí a děti od 12 let.  

Ohodnoť článek

Foto Festival Juchů

Štítky festival, hry, děti, veletrh, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Juchů přiveze do Vratislavic nápadité hračky i potřeby pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.