Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pavilon tropických leknínů v botanické zahradě opět láká k návštěvě

Lekníny s květy v nejrůznějších barvách, drobné i ty největší na světě mohou opět obdivovat návštěvníci Botanické zahrady v Liberci. Návštěvníkům se opět otevřel pavilon tropických leknínů a současně jsou od května přístupné i venkovní expozice mokřadů a vodních rostlin.

V pavilonu topických leknínů jsou již nyní k vidění tropické lekníny s velkými fialovými a tmavě růžovými květy, konkrétně leknín obří, leknín Blue Spider a leknín Antares. Na největší lekníny a jejich květy, tedy viktorii královskou, viktorii Cruzovu a euryale vzdornou, bude ale potřeba ještě chvíli počkat. Nyní jsou to teprve mladé rostliny, které svou plnou krásu ukážou až v létě.

Venkovní expozice začínají s příchodem teplejších a slunných dnů předvádět květy na skalkách, začínají také kvést japonské azalky a skalkové rododendrony. „Nejkrásnější období pro milovníky květin, kdy postupně kvetou od těch drobných jarních po ty, které svými výraznými barvami a velikostí květů dávají na odiv svou krásu. To je jaro nejen v našich soukromých zahradách, ale také v liberecké botanické zahradě, kam všechny rádi zveme,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje, který je zřizovatelem zahrady.

Díky spolupráci libereckých botaniků s Unií botanických zahrad České republiky je během celého května v zahradě k vidění putovní výstava s názvem Stromy ve městě. Na deseti informačních panelech seznamuje návštěvníky s funkcí stromů ve městě, podmínkami života dřevin ve městě a péčí, kterou je potřeba dřevinám poskytnout pro zdárný růst a vývoj.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky lekníny, pavilony, botanická zahrada, sezona, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavilon tropických leknínů v botanické zahradě opět láká k návštěvě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.