Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Česku se na víkend výrazně oteplí, v neděli může být až 26 stupňů

Česko čeká víkend s teplotami přes 20 stupňů Celsia, v neděli může být až 26 stupňů Celsia. Ojediněle se mohou v sobotu i v neděli objevit přeháňky nebo bouřky. Letní teploty očekávají meteorologové i na začátku příštího týdne.

Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Četné srážky, které se v posledních dnech vyskytovaly zejména na východě Česka, ustávají. 

V pátek bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Na východě se místy, jinde ojediněle, může vyskytnout slabý déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi osmi až čtyřmi stupni Celsia, při déletrvající zmenšené oblačnosti klesnou až na dva stupně Celsia, ojediněle se mohou objevit přízemní mrazíky. Přes den teploty vystoupají na 13 až 17 stupňů Celsia.

V sobotu i v neděli bude polojasno, přes den se při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle objevit přeháňky nebo i bouřky. V sobotu se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni. 

Obdobně to bude vypadat na jihu Čech, kde se v neděli ještě oteplí. „Bude polojasno až skoro jasno, odpoledne ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 stupňů Celsia,“ napsal v předpovědi František Vavruška z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Podobný ráz počasí vydrží i na začátku příštího týdne, v pondělí a v úterý by mohlo být ještě o něco tepleji, až 27 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku se na víkend výrazně oteplí, v neděli může být až 26 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.