Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Terasové domy v Liberci slaví padesátku. Oslavte výročí prohlídkou

Terasové domy od architekta Jaromíra Vacka ve Starém Harcově stojí na svém místě už padesát let. Oslavit jejich existenci můžete společně se zdejšími obyvateli v neděli 21. května odpoledne.

Oslava 50. výročí dostavby terasových domů se odehraje ve společenské místnosti ve 4. řadě. Začátek programu je v 15.30 hodin otevřením místnosti. Organizátoři připravili promítání krátkého filmu o stavbě Terasového domu z roku 1972. Prohlédnout si můžete na místě fotografie vztahující se k těmto domům, poslechnete si vyprávění pamětníků a samozřejmě si můžete s každým i pohovořit. Přichystáno bude i drobné občerstvení a přinést nějakou dobrotu může každý, kdo dorazí.

Organizátoři současně vyzývají každého, kdo má chuť přijít a má nějaké fotografie či další zajímavosti související s Terasovými domy, aby to přinesl s sebou.

Liberecké Terasové domy jsou pravděpodobně vůbec první realizací tohoto typu bydlení na území tehdejšího Československa. Jejich výstavba začala v roce 1968 a dokončena byla v roce 1972. Byty jsou tady rozmístěny podél pěti společných chodeb a jejich uspořádání zaručuje obyvatelům soukromí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kniha o Liberci

Štítky terasové domy, výročí, architektura, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Tománek

Super, moc pěkné stavba. Musí být radost tam bydlet.

Neděle, 21. května 2023, 14:16Odpovědět

Terasové domy v Liberci slaví padesátku. Oslavte výročí prohlídkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.