Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město nechá zpracovat územní studii pro Krásnou Studánku. Bydlet zde může až tisíc lidí

Liberec si nechá zpracovat územní studii pro Krásnou Studánku, konkrétně jde o území mezi komunikací I/13, rybníkem Kačák a kruhovým objezdem u Mníšku. Poté by zde mohlo vzniknout bydlení pro zhruba tisíc lidí.

„Jedná se o jednu z nejvýznamnějších územních studií, která řeší rozsáhlé území katastru Krásné Studánky. Územní studie navrhne podrobnější regulaci celého území a navrhne etapizaci území,“ řekl náměstek primátora pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti. Adam Lenert (ANO).

Jde o území o rozloze zhruba 45 hektarů a v budoucnu by mohlo přinést bydlení až pro tisíc lidí. Původně bylo rozloženo do tří územních studií. „Spojili jsme je do jedné. Je to z důvodu finanční úspory, studie by na sebe stejně navazovaly,“ dodal Lenert.

Studie by pak měla navrhnout optimální řešení lokality. „Územní studie bude sloužit jako podklad pro rozvoj veřejné infrastruktury a pro rozhodování vdaném území,“ dodala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Radnice pro vypracování studie osloví pět dodavatelů, cena by měla být 1 350 000 korun bez DPH. „Výsledek výběrového řízení bude radním předložen do konce července 2023,“ dodala mluvčí.

Vytvoření územní studie pro Krásnou Studánku podle Lenerta navazuje na nový územní plán Liberce. Do šesti let by město chtělo mít zpracované studie pro 75 lokalit, ta v Krásné Studánce se řadí mezi několik velkého rozsahu. „Začali jsme Papírákem, teď děláme Studánku a příští rok připravujeme velkou studii v Ostašově, kde by měla vzniknout řekněme až skoro nová čtvrť pro 5000 uživatelů toho území," uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky krásná studánka, liberec, územní studie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechá zpracovat územní studii pro Krásnou Studánku. Bydlet zde může až tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.