Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Chrastavských slavnostech můžete podpořit místní seniory

Podpořit organizaci Charita Liberec a její Domov pokojného stáří – Domov sv. Vavřince, který provozuje v Chrastavě, mohou o víkendu návštěvníci Chrastavských slavností. V jejím průběhu se ve městě uskuteční lokální kolo sbírky Pozvedněte slabé!, jejímž letitým organizátorem je Nadace Euronisa.

Přispět do sbírky budou moci lidé dvěma způsoby, buď vhodit mince do putovních pokladniček anebo koupit sbírkový předmět. Do pomoci se sbírkou se zapojí i mladí lidé ze Sboru Jednoty bratrské v Chrastavě, dále děti z volnočasového klubu PodVodou, který je zřízen při Komunitním centru Bétel, a dále také žáci Základní školy Chrastava.

Výtěžek sbírky Domov využije na vybavení společenské místnosti pro seniory,“ poznamenal projektový manažer Nadace Euronisa Jiří Helis.

Chrastavský domov nabízí celoroční pobyt seniorům a umožňuje jim touto cestou prožít klidné a důstojné stáří se zachováním duševní svěžesti a pohody.

Veřejná sbírka Pozvedněte slabé! byla poprvé zahájena v roce 2003 a od té doby bylo skrze ni rozděleno více než 5 milionů korun. Letos se v ulicích 11 měst Libereckého kraje a Šluknovského výběžku bude vybírat na předem určené projekty konkrétních neziskových organizací z daných měst.

Jedná se o 21. ročník veřejné sbírky a bude probíhat v těchto městech: v Liberci, Jablonci nad Nisou, Turnově, České Lípě, Rumburku, Novém Boru, Semilech, Tanvaldu, Frýdlantu, Chrastavě a Šluknově. Kromě letní části v květnu a červnu se bude konat také zimní část v listopadu a prosinci. Po sečtení obou částí budou vybrané peníze slavnostně předány podpořeným organizacím.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nadace Euronisa

Štítky domov, Chrastava, slavnost, Liberec, Nadace EURONISA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Chrastavských slavnostech můžete podpořit místní seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.