Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Meteorologové kvůli suchu dál rozšířili výstrahu na nebezpečí požárů, nově platí i pro většinu Libereckého kraje

Meteorologové dál kvůli suchu rozšířili území, kde do odvolání platí výstraha na nebezpečí požárů. Od čtvrtka platí varování také pro oblast Frýdlantska, Liberecka, Semilska a také pro severozápad Jihočeského kraje. Celkově nyní výstraha před požáry platí zhruba pro severozápadní polovinu republiky s výjimkou horských oblastí na severovýchodě Čech.

„Vzhledem k prohlubujícímu se suchu a očekávanému převážně slunečnému počasí bez výraznějších srážek i v dalších dnech, se od čtvrtka 1. června rozšiřuje výstraha na nebezpečí vzniku a šíření požárů i na území Frýdlantska, Liberecka, Semilska a také na severozápad Jihočeského kraje," uvedl ČHMÚ.

Výstraha platná až do odvolání se po dnešním rozšíření dotkne celého Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského kraje a Prahy, většiny regionů Libereckého, Pardubického a Královéhradeckého kraje a severu Jihočeského kraje.

Lidé by se podle meteorologů měli v regionech, v nichž platí výstraha, vyvarovat jakýchkoliv aktivit, které by mohly být příčinou požáru. Ve volné přírodě by neměli rozdělávat oheň, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky nebo používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Současně by měli dodržovat místní vyhlášky a zákazy, které v případech sucha a nebezpečí vzniku požárů mohou být vydány.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky meteorologové, varování, požár, výstraha, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové kvůli suchu dál rozšířili výstrahu na nebezpečí požárů, nově platí i pro většinu Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.