Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Valdštejně si zahrajete napínavou hru plnou šifer a tajemství

Rozjezd letošní turistické sezony má za sebou hrad Valdštejn, který pro návštěvníky připravil celou řadu novinek, mimo jiné dobrodružnou hru Kryptex. Dokončeny byly na hradě i stavební práce.

Ještě před přivítáním návštěvníků skončila na Valdštejně 3. etapa prací na zdivu. „Závěrečná etapa spárování zdiva hradeb na prvním nádvoří, konkrétně u schodiště do hradního sklepení, je ukončena. Je tak již kompletně opraveno,“ uvedl Radim Štícha z příspěvkové organizace Turnovské památky a cestovní ruch.

Letošní novinky hledejte zejména mezi suvenýry, kde přibyly plecháčky s motivem hradu, klíčenky, miniatury Valdštejna, pláštěnky i třeba fotonálepky. Pro návštěvníky je v pokladně k dispozici i nový hradní leták s popisky soch a rozšířenými informacemi z historie, včetně přehledu všech rodů, které Valdštejn vlastnily. Projekt Objevuj památky, jehož je Valdštejn součástí, připravil zbrusu novou brožuru s tipy na výlety, která je na hradě k dostání zdarma.

Ve spolupráci se Sdružením Český ráj je na druhém nádvoří umístěna jedna z postaviček z pověstí Českého ráje, konkrétně Černý rytíř z Hruboskalska, který bude součástí letních dětských prohlídek s princeznou, a u kterého se mohou děti po celou sezónu vyfotit,“ popsal Štícha.

Zapojit se při návštěvě Valdštejna můžete i do dobrodružné hry Kryptext a na hradě pátrat po tajemných skrýších, šifrách, procvičit si logiku a mnohé nové se dozvědět. Hrát může celá rodina a odměnou pro účastníky je exkluzivní turistická vizitka. Hra je určena pro starší 7 let či skupinu maximálně 5 osob. Na její účast je nutná předchozí rezervace, nejlépe prostřednictvím emailové adresy: info@hrad-valdstejn.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hrad Valdštejn

Štítky Valdštejn, sezona, hrad, léto, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Valdštejně si zahrajete napínavou hru plnou šifer a tajemství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.