Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skiareál v Rokytnici zřejmě změní vlastníka, novým má být investiční skupina Trigema

Skiareál v Rokytnici nad Jizerou, který je s 20 kilometry sjezdovek největším střediskem v Libereckém kraji a pátým největším v zemi, zřejmě změní vlastníka. Novým majitelem akciové společnosti Spartak Rokytnice, která lyžařský areál vlastní, se stane investiční a developerská skupina Trigema. Současný vlastník - zapsaný spolek TJ Spartak Rokytnice, souhlasí s nabídkou, kterou od Trigemy dostal. Transakce ale zatím definitivně uzavřená není. Cenu připravované transakce její účastníci neuvedli.

Akciová společnost Spartak Rokytnice má podle obchodního rejstříku základní kapitál 229 milionů korun, podle předsedy tělovýchovné jednoty Marka Nechanického je důvodů pro prodej víc. „Jedním z hlavních je v dnešním světě již neudržitelná vlastnická struktura lyžařského areálu v Rokytnici. Druhým a neméně důležitým důvodem je nutnost investic do skiareálu a sportovišť, která naše TJ používá ke své činnosti a nemá možnost naplno využít systém financování sportu nastavený státem," uvedl Nechanický.

Město jako celek potřebuje podle Nechanického stabilního partnera schopného investic do skiareálu. „Který by zvládnul posunout Rokytnici směrem, který bude konkurenceschopný ostatním zimním střediskům podobné velikosti. V našem rozhodování hrála bohužel podstatnou roli i krize započatá covidem-19, přes následující krizi kolem cen energií a inflaci," řekl. Dojednanou cenu i další podmínky prodeje odmítl sdělit. „Jsem vázán mlčenlivostí, je mi líto," dodal Nechanický.

Marketingový ředitel skupiny Trigema Michal Netolický uvedl, že je na jakékoliv komentáře k této transakci a investicím do lyžařského areálu ještě brzy. „Celý proces je ve finalizaci transakce," dodal. Podle údajů na webu je Trigema skupinou téměř 50 společností uspořádaných do holdingové struktury s vlastním kapitálem zhruba jedné miliardy korun.

Starosta Rokytnice Petr Matyáš (Starostové pro Liberecký kraj) míní, že příchod nového investora může pomoci rozvoji skiareálu a návazně na to i městu. „A to plánovanými investicemi, které jsou nutné a léta nejsou realizované," dodal starosta.

Zastupitelé města budou příští týden schvalovat memorandum o spolupráci se Spartakem Rokytnice. Jeho uzavření je podle podkladů pro jednání jednou z podmínek prodeje akciové společnosti a převodu na skupinu Trigema. Obsahem memoranda je spolupráce města s akciovou společností týkající se změn územního plánu města či vypořádání majetkoprávních vztahů k některým pozemkům, které jsou důležité pro další rozvoj lyžařského areálu. Problémy s přijetím dohody starosta nečeká. „Téma se řeší v Rokytnici už delší dobu," dodal.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski Rokytnice

Štítky reality, rekreace, turistika, hory, Rokytnice nad Jizerou, firmy, Trigema

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál v Rokytnici zřejmě změní vlastníka, novým má být investiční skupina Trigema  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.