Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dobrovolníci pořádají sbírku na pomoc zvířatům a lidem v zaplavených oblastech Ukrajiny

Liberečtí dobrovolníci pořádají sbírku pro zvířata a lidi, které zasáhla povodňová vlna z protržené Kachanovské přehrady na Ukrajině. Potřebné věci můžete přinést v pondělí 12. června do Dobročinného šatníku v OC Forum anebo si v obchůdku něco koupit a podpořit tak sbírku finančně.

Dobročinný šatník, který má vchod z Jánské ulice a poznáte ho podle černě polepených dveří, bude otevřený pro příjem věcí od 10.30 hodin do 13.00 hodin a od 16.30 do 18.30 hodin.

Co je třeba pro lidi a zvířata postižené záplavami na Ukrajině:

Rukavice, holiny, balené trvanlivé potraviny.
Dezinfekce: Sava, Sanytoly apod.
Rychlé cukry, balené trvanlivé potraviny, léky na průjem a infekce trávicího traktu.
Barely na vodu, šroubovací lahve na vodu (nové, čisté, naplní se pitnou vodou na Ukrajině a přivezou na zasažená místa).
Oblečení, stany a spacáky a Karimatky, repelenty, nářadí - lopaty, krumpáče, košťata, dezinfekce na povrchové rány - peroxid vodíku apod.
Krmivo pro zvířata, obojky a vodítka, transportní klece a boxy.

V Dobročinném šatníku Liberec pomáháme striktně jen tam, kam dalo by se říci "dosáhneme a vidíme." Ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo. S Jaroslavou Cejnarovou, která je hlavní iniciátorka sbírky, spolupracujeme už více než rok. Vím, že to, co vybereme ona skutečně dokáže dopravit přímo na místo, kde je to potřeba,“ říká organizátorka Dobročinného šatníku Lucie Fürstová a dodává: “Potřeby se dostanou přímo ke zvířatům, která trpí, přímo k lidem, kteří potřebují pomoc. A musím říct, že mě vždy znovu a znovu překvapí a potěší, jak jsou lidé stále hodní a pomáhají. A taky mě těší parta dobrovolníků, která v šatníku zadarmo, na úkor svého volného času, pracuje. Jsou úžasní, bez nich by nešlo nic.“

Aktuálně v šatníku poptávají ručníky, utěrky, trička všech velikostí pánská i dámská, letní oblečení, trvanlivé potraviny, drogerii, sklo do dobročinného prodeje, didaktické hračky vhodné pro prvňáčky s autismem. A také potřeby pro lidi a zvířata v zaplavených oblastech.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky sbírka, pomoc, přehrada, Ukrajina, záplavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci pořádají sbírku na pomoc zvířatům a lidem v zaplavených oblastech Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.