Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalá sklárna ve Smržovce se otvírá lidem a milovníkům psů

Mimořádnou příležitost prohlédnout si bývalou sklárnu ve Smržovce budou mít zájemci o tomto víkendu. Navíc si na své přijdou příznivců psů a kynologie, neboť ve sklárně vzniká středisko psích sportů a budou tak mít možnost se s ním blíže seznámit.

Mohou za to manželé Ciprovi, kteří před lety opustili lékařskou praxi v Praze a místo toho svépomocí přeměnili v srdci Jizerských hor chátrající továrnu na místo, kde mohou být šťastní psi i jejich lidé.

Psi jsou našimi nejlepšími přáteli celý život. Zatímco já působila jako canisterapeutka a cvičitelka, manžel ve volném čase běhal se psy a pořádal canicrossové závody. A právě myšlenka inspirovat ostatní naším aktivním a zdravým soužitím a předat jim znalosti načerpané od odborníků i profesionálů nás dovedla k založení značky Løype,“ popisuje Karolína Ciprová.

Ve Smržovce začali vyrábět pomůcky a potřeby pro psy a psí sporty, ale i pamlsky nebo granule a mnohé další. Šťastným psem je podle manželů zdravý a vychovaný pes, a proto bývalá sklárna slouží i jako tréninkové místo pro záchranáře i širokou veřejnost. Své zkušenosti a rady také sdělují kynologické veřejnosti prostřednictvím webu www.behejsepsem.cz 

Ciprovi zpřístupní areál veřejnosti v sobotu 17. června. Návštěvníci se mohou kromě prohlídky továrny, kde vzniká psí vybavení, pomůcky i pamlsky, těšit od 14 do 18 hod na bohatý doprovodný program a nový obchůdek s potřebami pro čtyřnohé miláčky. Vstup je zdarma a jako bonus každý získá rady na výcvik svého čtyřnohého parťáka.

V sobotu 17. června se mohou návštěvníci od 14. do 18. hodin přijít podívat na komentované prohlídky areálu (14.10 a 17.30 hodin), ukázky různých disciplín psích sportů, výcviku se psy nebo na prohlídku unikátního polygonu pro výcvik záchranářských psů, kde trénují hasiči, vojáci i začátečníci.

Nedílnou součástí bude také beseda o canicrossu. Zájemci zjistí, jak můžou s canicrossem začít. Nedílnou součástí dne budou tipy a triky na cvičení chlupáčů a možnost prohlédnout si a zkonzultovat vybavení pro psa v nově otevřeném obchůdku. Navíc ke každému nákupu dostane zákazník praktický dárek,“ přiblížila Pavla Umlaufová.

Den otevřených dveří Løype Hubu se uskuteční v bývalé sklárně v ulici Na Planinách ve Smržovce, přijít můžete i se svým psem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Sedlmajer

Štítky psí sporty, bývalá sklárna, den otevřených dveří, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá sklárna ve Smržovce se otvírá lidem a milovníkům psů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.