Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dětská hřiště v Liberci terčem vandalů. Kontaktuje strážníky, prosí radnice

Liberecká radnice upozorňuje, že dětská hřiště se stávají terčem vandalů a ničení spíš přibývá. Apeluje proto i na obyvatele města, aby případný vandalismus hlásili městské policii.

Podle radnice už byla třikrát lanovka na dětském hřišti v ulici Čapkova, dvakrát na Dobiášově. „Do dnešního dne třeba nepochopíme, jak dokáží “děti“ zlomit patnáctimilimetrovou překližku v sedátku houpačky, nicméně děje se to stále a na více hřištích,“ říká mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Zničených prvků je ale mnohem víc. „Tu a tam se také někdo rozhodne, že mu vadí výdřeva na kolotoči, a tak ji prostě vykopne, o zlomených pružinách na houpadlech se snad ani nemá smysl rozepisovat. Město následně musí vynaložit nemalé finanční částky na zakoupení originálních náhradních dílů k těmto poničeným herním prvkům,“ dodala.

Magistrát tak apeluje na obyvatele, aby případný vandalismus hlásili. „Pokud spatříte poškozování či odcizování věcí vandalem, prosíme, kontaktujte Městskou policii Liberec. Budeme rádi, když se s Vaší pomocí podaří těmto zbytečným činům předcházet,“ uzavřela Kodymová.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky hřiště, dětská hřiště, vandalové, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Dudycha

Souhlasím, že vandalismus na dětských hřištích ukazuje, jaká je dnes výchova dětí jak ve škole tak doma. Procházím denně kolem dětského hřiště na ul. Česká, naproti Základní škole a to co kolikrát vidím mě bere dech. Co dokáží i menší děti na atrakcích je až neuvěřitelné. A co teprve ty starší děti! Rodiče na dozor dětí nemají čas protože musí se soustředit na mobil a tak děti řádí a řádí.

Neděle, 18. června 2023, 09:56Odpovědět

Dětská hřiště v Liberci terčem vandalů. Kontaktuje strážníky, prosí radnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.