Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Audio průvodce upozorní na zajímavá místa po cestě i na zácpy a výluky

Liberecký kraj je prvním regionem v zemi, ve kterém bude spuštěn nový audio průvodce po České republice. Jde o mobilní aplikaci, která uživatelům umožní blíže poznat konkrétní region, ale pomůže s hledáním cesty i při výlukách či dopravních zácpách. Navíc v případě objížďky přiblíží zajímavosti na alternativní trase.

Jedná se o další možnost, jak dostat informace k návštěvníkům, ale často také k místním, těm, kteří nemají tak detailní znalost regionu. Lidé v autech poslouchají hudbu, rádio či audioknihy a audio průvodce doplňuje mozaiku těchto možností,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Pokud bude aplikace nastavena do systému J neboli jízda, uživatel se dozví stručné informace o zajímavostech na trase nebo bude jej upozorní na to, co vidí, třeba panorama či obzor. Dá vědět i kam odbočit a kde se co zajímavého nachází. V systému Z čili zastavení rovněž nabízí podrobnější informace o zajímavých místech.

Hlavním prodejcem je síť knihkupectví Luxor, ale audiokniha bude k dostání i u sítě dalších prodejců. Je k dispozici i online na stránkách knihkupectví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj, Jan Strakoš

Štítky audio průvodce, zajímavosti, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audio průvodce upozorní na zajímavá místa po cestě i na zácpy a výluky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.