Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Frýdlantu začíná další ročník soutěže milovníků nakládaných okurek

Ve Frýdlantu v těchto dnech odstartoval osmý ročník soutěže o nejlepší nakládané okurky. Soutěž vyhlásila Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant ve spolupráci s městem a vlastní zavařené nakládané okurky mohou lidé do soutěže přihlásit až do 20. září letošního roku.

Nejlepší nakládané okurky se ve Frýdlantu hledaly poprvé na podzim roku 2015, tenkrát ale jen mezi zahrádkáři. O rok později se soutěž otevřela široké veřejnosti. „K českému národu vždycky patřilo pěstování a také uchovávání výpěstků na zimu. Zavařování patří k oblíbeným způsobům, jak si dary léta zachovat. Chtěli jsme zjistit, jak šikovní v tom místní lidé jsou. Rozhodli jsme se ale, že nebudeme zkoumat sladké produkty, nýbrž kyselé. A konkrétně okurky. Protože ty nakládá a zavařuje opravdu hodně lidí a snad každý je má rád,“ vysvětlil už dříve starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který letos opět zasedne v porotě.

Soutěžit může každý, kdo sám nakládá a zavařuje okurky. Své výtvory mohou zájemci odevzdávat v podatelně Městského úřadu Frýdlant v úředních hodinách, nebo v klubovně zahrádkářů za nemocnicí. V tomto případě je nutné se předem domluvit. Dodat musí soutěží vždy dvě sklenice, kdy z jedné budou porotci ochutnávat a druhá se bude hodnotit vizuálně. Okurky je možné nosit nebo zasílat až do 20. září 2023.

Vyhlášení vítězů 8. ročníku Okurkiády proběhne v pátek 22. září. „Uvidíme, jak přívětivá bude letos příroda k pěstitelům okurek. Už se na jednotlivé vzorky moc těším. Kyselé jsem měl totiž vždycky moc rád, po prodělání nemoci Covid-19 se ale po kyselém mohu doslova „utlouct“, takže čím víc vzorků, tím lépe,“ směje se další z členů hodnotící komise, místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky soutěž, nakládané okurky, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu začíná další ročník soutěže milovníků nakládaných okurek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.