Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do zoo, botanické či muzea bude stačit návštěvníkům jedna vstupenka

Zvýhodněné společné vstupenky do kulturních či společenských organizací dnes představil Liberecký kraj. Návštěvníci si od nynějška mohou koupit společnou online vstupenku, která bude platit současně do zoologické zahrady, do botanické zahrady či vybraných muzeí nebo oblastní galerie.

Tak zvaný eLpass bude k dispozici online za zvýhodněné ceny a bude připravený ve dvou variantách. Do projektu společné vstupenky se zapojily kromě Zoologické zahrady v Liberci i Botanická zahrada v Liberci, Oblastní galerie Liberec, liberecké Severočeské muzeum, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě.

Do konce roku bude společná vstupenka v pilotním provozu, potom ji vyhodnotíme a případně upravíme. Velmi rádi bychom do ní také postupně přizvali další významné organizace z regionu, například má zájem liberecké iQlandie. Reálné je také zapojení hromadné dopravy a parkování v parkovacím domě Libereckého kraje, který bude do konce letošního roku dokončen. Děkuji řediteli liberecké zoo, Davidu Nejedlovi, že nabídl možnost napojit se na vstupenkový systém, který zahrada několik let používá. Poskytovatel služby tak systém pouze upravil a nebylo třeba vyvíjet nový. Díky tomu jsme ušetřili nemalé prostředky,“ uvedla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Kromě toho si kraj slibuje, že menší organizace s nižší návštěvností propojením jednou vstupenkou se zoo přiláká více lidí a budou profitovat z velké návštěvnosti zoologické. Návštěvníci si budou moci koupit dva typy vstupenek, buď vstupenku eLpass GRANDE nebo eLpass MINI.

eLpass GRANDE zahrnuje vstup do všech zmíněných příspěvkových organizací, a to za 440 korun. Nákupem této vstupenky tak návštěvníci ušetří 230 korun. Zlevněný eLpass GRANDE je za cenu 220 korun a zakoupit si jej mohou děti ve věku 3–15 let, studenti s platným průkazem, senioři a osoby držící průkaz ZTP. Sleva u této vstupenky činí 220 korun a její platnost je 14 dní.

eLpass MINI je vždy sestaven ze vstupenky do Zoo Liberec a jedné příspěvkové organizace. Existuje tedy pět základních možností (pro dospělé) a další zlevněné varianty. Například varianta zoo + botanická vyjde na 230 korun, a návštěvník tak ušetří 80 korun, v kombinaci zoo + OGL činí cena vstupenky 170 korun, a lidé tak ušetří 90 korun. Platnost vstupenky je 30 dnů. Návštěvníci mají stejně jako u eLpass GRANDE též možnost zvolit si základní či zlevněnou variantu.

Nakoupit eLpass si budou moci lidé přes webové stránky https://elpass.zooliberec.cz/, kde po zaplacení obdrží zájemce QR kód, kterým se prokáže u pokladen. Webové stránky jsou navíc k dispozici nejen v češtině, ale i v zahraničních mutacích – polština, angličtina a němčina.

 „Zoo Liberec vždy ráda spolupracovala na rozvoji nových projektů a velice nás těší, že jsme mohli být nápomocni a náš ověřený elektronický vstupenkový systém poskytnout i dalším krajským organizacím. Prohlídka zoo, která byla vyhlášena nejnavštěvovanější kulturní destinací v kraji, ale zpravidla zabere návštěvníkům maximálně půl dne, a tak věřím, že tato nová nabídka společných vstupenek bude celou řadu turistů našeho kraje motivovat k návštěvě i dalších významných kulturních organizací a zároveň jim ušetří nemalé peníze za vstupné a čas strávený ve frontě na pokladnách,“ doplnil David Nejedlo, ředitel Zoo Liberec.

Tento systém nás může akorát překvapit, protože nejsme úplně napojeni na libereckou aktivitu, ale cílíme na trochu jiného návštěvníka. Ale o prázdninách budeme cílit na návštěvníky, kteří navštíví Český ráj, navštíví turnovské muzeum a tam zjistí, že můžou navštívit i do zoo. Budeme se těšit, že nám léto ukáže,“ okomentoval ředitel Muzea Českého ráje v Turnově Jan Prostředník.

Severočeské muzeum v Liberci se zapojilo se zvýhodněným vstupem na věž. „Věřím, že se najdou návštěvníci zoologické zahrady, kteří si budou chtít zpestřit program výstupem na věž. Už teď je zájem velký a jezdí k nám lidé, kteří jedou přímo na věž,“ doplnil ředitel Severočeského muzea v Liberci Jiří Křížek.

Od toho systému si slibuji hodně, protože návštěvníci logicky končí u nás i proto, že jsem nejblíže. A zvířata a rostliny k sobě nějakým způsobem patří. Jsem sám zvědav, nakolik mají návštěvníci potřebu poznat během několika dnů obě organizace,“ doplnil ředitel Botanické zahrady Václav Lenk.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto OGL

Štítky vstupenka, projekt, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zoo, botanické či muzea bude stačit návštěvníkům jedna vstupenka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.