Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ukrajinských dětí přišlo v Liberci k zápisům méně, než město čekalo

Dětí ukrajinských uprchlíků přišlo k zápisům do základních a mateřských škol ve stotisícovém Liberci výrazně méně, než vedení města podle údajů z registrů čekalo. Školy tak přijmou všechny.

Liberec se obával, že k zápisům do prvních tříd přijde přes 110 ukrajinských dětí, a základní školy tak nebudou moci všechny přijmout. „Nakonec přes všechny ty statistické hrůzy, které jsme očekávali, dorazilo 52 dětí. Což je počet, který jsme byli schopni v našich základních školách do prvních tříd zapsat. To znamená, všechny děti byly přijaty," řekl náměstek primátora Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Všechny děti ukrajinských uprchlíků, které přišly k zápisu, mohly přijmout i mateřské školy. „Ještě více se tady ukázal rozpor mezi těmi statistikami a reálem, protože nám hrozilo nějakých 200 dětí a nakonec jich dorazilo něco málo přes 30," dodal náměstek. Školky tak podle něj mají nadále i několik míst neobsazených.

Podle údajů ze zápisového webu Liberce mohlo 30 mateřských škol letos přijmout až 877 dětí, přijaly jich 867. Do prvních tříd 20 základních škol v Liberci by na podzim mělo nastoupit 1087 dětí. Zápisy v Liberci byly stejně jako v ostatních částech republiky ve dvou etapách, nejprve pro místní děti a poté pro děti ukrajinských uprchlíků.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky liberec, zápis, děti, školy, ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinských dětí přišlo v Liberci k zápisům méně, než město čekalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.