Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město vylepšilo táborníkům základnu v Krčkovicích v Českém ráji

Táborovou základnu v Krčkovicích, která patří Turnovu, nechalo město zrenovovat. Malí táborníci si tak už první červencový den užijí vylepšeného táborového zázemí.

Na místě, kde stával původní objekt v havarijním stavu byla minulý týden dokončena dřevostavba, ve které je jídelna s kuchyní, sociální zázemí a obytné podkroví se zhruba dvaceti místy ke spaní.

Projekt, který začal v roce 2008 je u cíle. Základna stála 9,4 miliony korun včetně demolic a vybavení,“ uvedl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Stavbu provedla firma Zikuda Turnov, se schvalováním veškerých dokumentací si poradila Městská sportovní Turnov. „Finále bylo opravdu hektické, byli jsme tlačeni časem, že do konce června musí být hotovo. Na stavbě bylo v některých chvílích rušno, v jeden moment jsem napočítal 33 lidí z šesti firem, kteří dokončovali podlahy, elektrikářské a truhlářské práce, vodoinstalace,“ popsal Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov.

Dřevostavba v Českém ráji poslouží zejména aktivitám turnovské Žluté ponorky, ale využívat ji budou i další turnovské organizace na školní výlety, harmonizační pobyty nebo i pro skupinové či individuální rekreace. Budovu lze nyní využívat celoročně a zájemci si ji mohou také pronajmout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky rekonstrukce, základna, tábor, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vylepšilo táborníkům základnu v Krčkovicích v Českém ráji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.