Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Libereckém kraji se mírně zhoršila kvalita vody v Hamerském jezeře

V Libereckém kraji se mírně zhoršila kvalita vody v Hamerském jezeře. Je na druhém z pěti stupňů hodnocení. Stejně na tom jsou, ale už od začátku sezony, tři jiná přírodní koupaliště v kraji. Na třetím stupni je nadále Máchovo jezero. Kvalita vody na ostatních koupalištích v kraji je zatím výborná, hygienici jich pravidelně kontrolují 34. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Mírně zhoršenou kvalitu vody v Hamerském jezeře na Českolipsku značí snížená průhlednost. To samé platí i pro rybníky v Sedmihorkách v Českém ráji, Zákupech a Nedamově u Dubé na Českolipsku. Riziko zdravotních obtíží po koupání v těchto nádražích je sice malé, hygienici přesto lidem doporučují, aby se poté osprchovali.

V Máchově jezeře u Doks na Českolipsku kvalitu vody zhoršují sinice. Pro jezero nejde o nic neobvyklého, stejné to bylo i v předchozích sezonách. Hygienici koupání v Máchově jezeře nedoporučují dětem, alergikům, těhotným ženám a dalším podobně citlivým jedincům. I pro koupání v tomto jezeře platí doporučení hygieniků, aby se lidé poté osprchovali.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto obec Hamr na Jezeře

Štítky Liberecký kraj, Hamr na Jezeře, rekreace, koupaliště, kvalita vody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji se mírně zhoršila kvalita vody v Hamerském jezeře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.