Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Studenti i dobrovolníci nasbírali pro potřebné takřka 78 tisíc korun

Třináct škol, ale i dalších organizací se zapojilo do letní části sbírky Pozvedněte slabé!, kterou již řadu let pořádá Nadace Euronisa. V deseti městech se jim podařilo nasbírat 77 889 korun ve prospěch místních neziskových organizací, domovů pro seniory a další potřebné.

Sbírka se odehrála v Libereckém kraji a ve Šluknovském výběžku, a všechny peníze, které dobrovolníci v konkrétním městě vybrali, také poslouží zdejším organizacím. „Součástí letošního kola bylo propojení mezi neziskovými organizacemi a žáky či studenty, kteří sbírku v ulicích realizovali. Podařilo se tak zorganizovat několik návštěv, kdy si žáci či studenti mohli prohlédnout prostory dané organizace, seznámit se s její činností a také konkrétním projektem, na který sbírka přispěje,“ vysvětlil projektový manažer Nadace Euronisa Jiří Helis.

V Liberci tak studenti navštívili například Most k Naději, deset dětí se seznámilo s fungováním organizace Charita Česká Lípa, další žáci se seznámili s fungováním Fokusu Turnov a poslední návštěva proběhla v Semilech, kde zástupci organizace Přístav 3V navštívili žáky přímo v jejich škole.

Letos se jednalo o 21. ročník veřejné sbírky. Letní kolo je nyní ukončeno a během listopadu a prosince proběhne zimní kolo. Zároveň jednotlivé organizace vybírají finance také pomocí putovních pokladniček. Po sečtení výtěžku z těchto pokladniček a z obou kol prodeje sbírkových předmětů v daných městech budou vybrané peníze na jaře 2024 slavnostně předány podpořeným organizací.

Podpořené organizace: Salesiánský klub mládeže, Rumburk – Jiříkov; Charita Česká Lípa; Rodina v centru - Centrum pro ZP Libereckého kraje, MOST k naději, DOMOV U SPASITELE středisko Husitské diakonie Charita Liberec, Domov pokojného stáří - Domov Sv. Vavřince; Fokus Turnov, Přístav 3V Semily, Kormidlo Šluknov o.p.s.

Zapojené školy a organizace: SOŠ mediální grafiky a polygrafie Rumburk; Střední zdravotnická škola Česká Lípa; VOŠ a SŠ sklářská Nový Bor; SUPŠ a VOŠ Jablonec n. N.; Gymnázium F. X. Šaldy; Křesťanská ZŠ a MŠ J. A. Komenského; Doctrina Podještědské gymnázium; Dobrovolníci ze Sboru Jednoty bratrské ve Frýdlantě; Dobrovolníci ze Sboru Jednoty bratrské v Chrastavě a z Komunitního centra Bétel; Střední zdravotnická škola Turnov; Gymnázium Turnov; ZŠ Dr. Františka Ladislava Riegra, Semily; Golfový turnaj RADIOHOUSE

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nadace Euronisa

Štítky sbírka, Pozvedněte slabé, Nadace Euronisa, Liberecký kraj, Šluknovský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti i dobrovolníci nasbírali pro potřebné takřka 78 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.