Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na hosty festivalu září v karlovarském hotelu desítky skleněných bublinek

Originální lustr Bubble Rings připomínající vyvěrající bublinky z minerálních pramenů září nově na hosty Mramorového sálu karlovarského Grandhotelu Pupp. Svítidlo, které v těchto dnech mohou obdivovat nejen návštěvníci Karlovarského filmového festivalu, vytvořili podle návrhu designéra Martina Prokeše sklářští mistři z Libereckého kraje.

Lustr z dílen Preciosa Lighting kombinuje historický odkaz se současným minimalistickým designem a je součástí nejnovější rekonstrukce hotelového křídla Parkside. Ta je výjimečná spoluprací výhradně s předními českými společnostmi z oblasti interiérového designu.

Zajímavosti o lustru Bubble Rings

Vzdušná instalace okouzluje krásou ručně foukaných křišťálových koulí, které jsou pečlivě umístěny na prstencích z leštěné mosazi.
Celá instalace váží 414 kilogramů, má 80 světelných zdrojů.
Tvorba svítidla od prvních jednání až po instalaci trvala 9 měsíců. Podobně jako u mnoha dalších zakázkových svítidel celé dílo bylo nejprve částečně sestaveno ve výrobním areálu v Kamenickém Šenově.
Montáž a instalace na místě pak probíhala celkem 4 dny. Technici ručně navěsili všechny komponenty.

Tradice v kombinaci s moderním přístupem a určování trendů v našich oborech je to, co spojuje Grandhotel Pupp a Preciosa Lighting. Naše spolupráce ukázala, jak je přínosné, když mají obě strany jasná očekávání. Schválení konceptu bylo rychlé a výsledek je úchvatný. Mramorový sál je mimořádný prostor a my jsme mu dodali novou jiskru,“ vysvětlila Lucie Karlová, generální ředitelka Preciosa Lighting a dodala: „Přála bych si, aby zážitek z naší světelné instalace přinesl návštěvníkům dobrou náladu a inspiroval je k dalším objevům.“

Světelná instalace kompletně vznikala ve sklárnách v Kamenickém Šenově. Autor návrhu Martin Prokeš, interní designér Preciosa Lighting, se inspiroval léčivými minerálními prameny karlovarské kolonády. Voda, bublinky i kroužky na hladině se staly hlavním motivem více než tři a půl metrů vysokého svítidla s názvem Bubble Rings. A stejně jako světové hvězdy září na místním filmovém festivalu, i svítidlo od Preciosa Lighting oslňuje návštěvníky Mramorového sálu.

Karlovy Vary a jejich okolí jsou již od středověku známé díky minerálním pramenům. Právě tam jsem čerpal inspiraci – voda, bublinky a kroužky na vodní hladině. Pramenitá termální voda šíří svou energii z hloubi země. Líbí se mi, jak voda probublává na povrch, jak se třpytí a leskne. Její pohyb je vždy tak elegantní a poetický. Právě to odráží svítidlo Bubble Rings,“ vysvětlil Prokeš, který se v Preciosa Lighting propracoval od vítězství v talentové soutěži Master of Crystal až na pozici seniorního designéra společnosti a je autorem návrhu svítidla Bubble Rings.

Od počátku diskuse o svítidle pro Mramorový sál jsem měl ze spolupráce se značkou Preciosa příjemný pocit. A konečný výsledek je úžasný, jsme velmi spokojeni s tím, jak instalace vypadá, a podle všeho stejný ohlas budí i u našich hostů,“ okomentoval generální ředitel Grandhotelu Pupp Jindřich Krausz.

Ohodnoť článek

Foto Preciosa Lighting

Štítky skláři, lustr, originál, Karlovy Vary, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hosty festivalu září v karlovarském hotelu desítky skleněných bublinek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.