Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Restaurace na přehradě zavírá. Stavba nás omezuje, nejsme schopni provoz držet, říkají provozovatelé

Od začátku rekonstrukce liberecké přehrady bylo jasné, že restaurace u hlavní pláže bude mít problém. Přesto zůstala otevřená, a i přes špatnou dostupnost vítala zákazníky. Nyní ale zavírá a od pátku do neděle pořádá dopitnou. Otevře pak až ve chvíli, kdy se podaří areál zpřístupnit.

Rekonstrukce přehrady začala s koncem zimy. Restaurace na přehradě ještě v květnu otevřela. „Nakonec otevřeme a zkusíme, jestli dorazíte,“ hlásili tehdy provozovatelé restaurace.

Časem ale bylo jasné, že při rekonstrukci přehrady provoz nebude udržitelný, do restaurace se prakticky nedalo dostat, hlavní cesta je uzavřená a přístup tak byl jen po cestičce z Blahoslavovy ulice.

A tak došlo k nevyhnutelnému. „Bohužel stavba nás i vás natolik omezuje, že nejsme schopni provoz držet dále,“ říkají provozovatelé. Zavření provozu chtějí využít k jeho rekonstrukci. „Rozhodli jsme se zavřít a pustit se do rekonstrukce budovy, abychom mohli otevřít až bude připravena cesta až k nám. Opravovat budeme toalety a natírat budovu plus mnoho dalšího.“

Cestu stavbaři uzavřeli v březnu kvůli opravě pravobřežní zdi přehrady. Až po jejím dokončení se dočká obnovy jak promenádní cesta i pláž. Liberec chce zahájit revitalizaci okolí opravované přehrady Harcov příští rok po zimě. Náklady odhaduje město na 45 milionů korun, zhruba polovinu z toho by chtěli zaplatit z evropských dotací.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwiligová

Štítky restaurace, přehrada, uazvření, stavba, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace na přehradě zavírá. Stavba nás omezuje, nejsme schopni provoz držet, říkají provozovatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.