Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přátelé pořádají sbírku pro známého libereckého fotografa Jiřího Jiroutka

Velká vlna solidarity a podpory se vzedmula v okamžiku, kdy přátelé spustili sbírku na pomoc známého libereckého fotografa Jiřího Jiroutka. Náhlá zdravotní příhoda mu doslova obrátila život na ruby a kamarádi nyní sbírají peníze na to, aby mohl rehabilitovat, mohl mít potřebnou péči a opět se brzy postavil na nohy. Pomoci může každý.

Jiří Jiroutek je známou libereckou osobností, a především dvorním fotografem legendárního Ještědu. Je například autorem známé knihy Fenomén Ještěd, kam také nafotil všechny snímky. Známý je ale i jeho projekt Už nejdu do Ještědu anebo cyklus fotografií Osobnosti české kulturní scény, který vytváří již od roku 1995 a mnohé další. Neméně známé jsou i jeho snímky architektury nebo přírody. Byl také předsedou spolku Sýkora 2020 z.s. a spolupodílel se na realizaci piazzetty Zdeňka Sýkory před Vrchlického divadlem v Lounech.

SBÍRKA PRO JIŘÍHO JIROUTKA
Podpořit může Jiřího v uzdravování každý. Peníze poslouží na fyzioterapie, zajištění ošetřovatele i nákupy pomůcek.

Do sbírky můžete přispět ZDE.
 

Letos v únoru ovšem Jiřího zasáhla nečekaná zdravotní událost. V šestapadesáti letech měl mrtvici a bohužel se jej podařilo najít dost pozdě. Po čtyřech měsících ležení po nemocnicích má stále ochrnutou ruku a nohu, sám se nedokáže zvednout z postele a hlavně – má poškozený zrak. Zatím se neví, v jakém rozsahu, ale svou profesi už asi nebude schopen vykonávat. Navíc se kvůli různým komplikacím jen těžko může věnovat rehabilitacím v nějakém ústavu, aby byl co nejdříve sám soběstačný. A tak se o něj bude starat jeho sestra Andrea s rodinou a pečovat o něj bude také jeho dcera Zuzana.

Sbírkou chceme pomoci Jirkovi. Vybrané peníze budou použity jeho rodinou na fyzioterapii, každodenní cvičení a plat pro ošetřovatele, aby i jeho sestra mohla pokračovat alespoň několik dnů v týdnu ve své práci. Také je lze využít na úpravy pokoje pro Jirku a případné pomůcky. A až se ukáže, v jakém rozsahu je zrak poškozený, tak i na pomůcky pro zrakově postižené,“ vysvětlují přátelé, kteří sbírku pořádají.

Podpořit můžete Jirku a jeho rodinu i vy. Ať se brzy stane co nejvíce soběstačný.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv rodiny

Štítky pomoc, sbírka, fotograf, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přátelé pořádají sbírku pro známého libereckého fotografa Jiřího Jiroutka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.