Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Zranění cyklisté i děti na prolézačkách. Záchranáři o svátcích nezaháleli

Uplynulé státní svátky zlákaly k výletům do hor mnoho lidí. Vyšší množství turistů se ale promítlo i na častějších výjezdech Horské služby.

Záchranáři zasahovali u nejrůznějších případů. „Pokud se zeptáte jakéhokoli záchranáře, co je pro něj nejtěžší na jeho práci, téměř jistě dostanete odpověď ‚zásahy u dětí‘. Bohužel za poslední dva dny se tato činnost nevyhnula ani horskoslužebníkům,“ komentoval mluvčí Horské služby Marek Fryš.

Mezi dětskými úrazy byl například pád z kola nebo prolézaček. A takový případ řešili i záchranáři v Krkonoších. „Dítě bylo z místa transportováno na traumacentrum do Hradce Králové za pomoci letecké záchranné služby,“ komentoval Fryš.

Během svátků tak byli horští záchranáři povoláni k více než pěti desítkám případů. Horská služba tak nabádá návštěvníky hor k opatrnosti. „Nezapomínejte na základní pravidla pohybu v horách, používejte ochranné pomůcky při sportovních aktivitách a buďte k sobě ohleduplní,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zranění cyklisté i děti na prolézačkách. Záchranáři o svátcích nezaháleli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.