Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Město dražilo čtyři odtažená auta z ulic, všechna mají nové majitele

Čtyři vozy různých značek nabídlo ve středu 12. července prostřednictvím dražby město Liberec veřejnosti. Šlo o vozidla, která mají propadlou technickou způsobilost, byla odtažena z libereckých ulic a jejich majitelé se k nim nehlásí. Všechna čtyři auta se vydražila.

Na aukci přišlo osm zájemců, kteří si předem auta obhlédli a poté měli možnost koupit za pár korun. Šlo již o druhou dražbu vraků pořádanou městem a v nabídce byly tentokrát vozy Volkswagen Golf, Renault Laguna, Volkswagen Touran a Audi A6 Avant. V různém stavu, avšak všechny bez dokladů i klíčků od vozu.

Dražba nakonec zabrala zhruba dvacet minut. Tři ze zmíněných vozů vydražil jediný zájemce, nového majitele má i čtvrtý vůz. Golf byl nejlevnější a nového vlastníka přišel na pět stovek, třeba za Turana nový majitel zaplatil 17 tisíc korun. Právě o druhé z jmenovaných aut svedli zájemci největší bitvu, zřejmě i proto, že už na pohled bylo auto v nejlepším stavu.

Oba dražitelé museli hned na místě složit peníze a do pár dnů si musí auta odvézt z odstavného parkoviště. To, zda se je pokusí zprovoznit je jen na nich. „Koupil jsem je na náhradní díly,“ uvedl krátce po zaplacení nový majitel tří vraků.

Podle libereckého soudního exekutora Petra Polanského, který dražbu vedl, nebyla ta dnešní ničím extra zvláštní. „Někdy je více zájemců, ale to je také závislé na počtu aut. Protože jde o vraky, většinou jsou zájemci z autovrakovišť nebo bazarů a kupují na náhradní díly,“ řekl Polanský a poznamenal: „Vloni, kdy se dražilo víc vozidel, tady ale byli i zájemci, kteří si chtěli vozy zprovoznit. Vím, že se jednomu kupujícímu se skutečně podařilo vozidlo vrátit zpět do provozu.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky dražba, vraky, odtažené vozy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město dražilo čtyři odtažená auta z ulic, všechna mají nové majitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.