Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberecký kraj čeká zřejmě nejteplejší víkend tohoto roku, platí výstrahy

Pravděpodobně nejvyšší teploty tohoto roku okusíme o nadcházejícím víkendu. Zejména v sobotu se teploty v Liberecké kraji vyšplhají až na 35 stupňů Celsia, meteorologové vydali také výstrahu, a to i před nebezpečím vzniku požárů.

Vysoký stupeň nebezpečí vzniku požárů, ale i výstraha před vysokými teplotami platí zejména pro Českolipsko a Novoborsko. Výstraha, avšak na nižší stupeň nebezpečí, platí pro zbývající část kraje.

Oblast vyššího tlaku vzduchu se bude přesouvat ze střední do východní Evropy a po její zadní straně k nám začne proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu až jihu,“ uvedla Klára Bubnová z Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ) Ústí nad Labem. Teploty tak začnou stoupat již v pátek 14. července, kdy se vyšplhají až ke třicítce. Ráno a dopoledne bude většinou skoro jasno až polojasno, odpoledne už převážně oblačno.

V sobotu očekávejte jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °Celsia, ve Frýdlantském výběžku 20 až 16 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °Celsia.

V noci na neděli začne počasí u nás ovlivňovat zvlněná studená fronta, před kterou k nám v sobotu vyvrcholí příliv velmi teplého vzduchu od jihu až jihozápadu,“ popsal meteorolog Martin Novák z ČHMÚ.

V neděli bude zpočátku skoro jasno až polojasno, od západu postupně přibývání oblačnosti, místy přeháňky nebo bouřky. K večeru ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °Celsia. Mírný jihovýchodní až jižní vítr se změní západní až severozápadní 2 až 6 m/s, na frontě a v bouřkách přechodně v nárazech ojediněle až kolem 15 m/s.

Podobné počasí bude přetrvávat také v pondělí. Očekávejte polojasno až oblačno, přes den převážně oblačno, ojediněle přeháňky. Večer částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 ° Celsia. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, výstara, horko, Liberecý kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj čeká zřejmě nejteplejší víkend tohoto roku, platí výstrahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.