Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po draftu i smlouva. Liberecký odchovanec Jakub Dvořák podepsal s Kings nováčkovský kontrakt

Teprve osmnáctiletý obránce libereckých Bílých Tygrů Jakub Dvořák se dočkal nejprve draftu od Los Angeles Kings, nyní navíc s týmem NHL podepsal nováčkovský tříletý kontrakt. Kings totiž zaujal na nedávném development kempu. Příští sezonu by ale podle informací libereckého klubu mohl strávit ještě právě v dresu Tygrů.

Dvořák je velkým talentem českého hokeje. V minulé sezon odehrál čtyřiadvacet utkání v A-týmu Tygrů a jako kapitán vedl reprezentační osmnáctku na letošním mistrovství světa. Zúčastnit se měl i juniorského mistrovství, to mu ale zhatilo zranění.

Přest zaujal týmy NHL, nakonec po něm sáhli Kings. Přimluvil se za něj možná i nový skaut týmu Petr Jelínek, který ještě v minulé sezoně byl Dvořákovým spoluhráčem v Liberci. Přesto pro něj byl draft od Kings překvapením.

„Od některých týmů jsem zájem registroval, ale Los Angeles jsem paradoxně vůbec nečekal. Přes celou loňskou sezónu jsem s nimi komunikoval asi jen dvakrát, takže pro mě jejich volba byla hodně milé překvapení,“ uvedl Jakub Dvořák pro klubový web Tygrů.

Už samotný draft pro něj byl velkým zážitkem. „Byla to pro mě obrovská vlna euforie,“ okomentoval moment, kdy zaznělo jeho jméno. „Draft jsme sledovali doma s rodinou a musím říct, že to čekání bylo takové nervózní. Určitě se mi ulevilo,“ dodal nakonec 54. hráč draftu.

Mladý hráč poté absolvoval development kemp, kde se seznamoval s celou organizací Los Angeles Kings. „Měli jsme různé aktivity, které k tomu vedly. Druhá důležitá stránka je samozřejmě to, aby nás trenéři viděli na ledě a měli s námi možnost pracovat. Vždycky jsme měli dvakrát denně led, a právě nějakou doplňkovou aktivitu,“ popsal Dvořák.

Sám ale Kings zaujal tak, že s ním klub podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, ve kterém si přijde na průměrně 900 tisíc dolarů ročně.

Příští sezonu by ale nejspíš mohl strávit ještě v Liberci. „Ještě nic není definitivní, ale nějaké náznaky mám. Pravděpodobná je i varianta, že mě ještě rok nechají hrát v Liberci. Nemůžu to ale říct s jistotou, uvidíme,“ řekl.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, dvořák, nhl, kings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po draftu i smlouva. Liberecký odchovanec Jakub Dvořák podepsal s Kings nováčkovský kontrakt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.