Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberecký kraj letos znovu podpoří inovativní projekty. Na úspěšné návrhy vyčlení celkem 4,2 milionu korun

Liberecký kraj i letos v rámci Regionálního inovačního programu podpoří inovativní projekty. Na podporu vyčlenil 4,2 milionu korun. Finanční prostředky rozdělí formou inovačních, startovacích a technologických voucherů.

V rámci Regionálního inovačního programu podpoří i letos Liberecký kraj inovativní a neotřelé nápady, začínající podnikatele nebo spolupráci podniků s výzkumnými centry. Tento program je každoročně otevřen v jarních měsících pro příjem žádostí o dotaci. „Letos Liberecký kraj vyčlenil na podporu inovativních firem a jejich projektů 4,2 milionu korun. Úspěšným projektům tyto finanční prostředky rozdělí formou inovačních, startovacích a technologických voucherů až do výše 200 tisíc korun," sdělil mluvčí kraje a krajského úřadu Filip Trdla.

V letošním roce byl program otevřen pro příjem žádostí od 1. května do 14. června. V tomto časovém okénku mohli žadatelé také konzultovat své myšlenky a projekty s pracovníky Libereckého kraje i podnikatelského inkubátoru Lipo.ink. Každoročně je mezi podnikateli a firmami velký zájem o tento druh podpory, zejména o technologické vouchery. 

„Mohu potvrdit, že největší zájem mezi podnikateli bývá o technologický voucher, který firmám poskytuje příležitost ověřit technickou, respektive technologickou proveditelnost výrobního postupu, ověřit efektivitu výroby nebo životaschopnost nového produktu. Cílem tohoto typu voucheru je, aby si firmy mohly ověřit a otestovat aplikační potenciál nových myšlenek a inovací,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V letošním roce přijal Liberecký kraj celkem pětatřicet žádostí do všech typů voucherů. V současné době přijaté žádosti procházejí hodnocením a úspěšné projekty budou  doporučeny k dotační podpoře.

„V tomto roce má program větší finanční alokaci a věřím, že se nám díky tomu podaří podpořit více inovativních projektů a nápadů než v roce 2022. Z informací od místních podnikatelů podpořených v minulosti víme, že i s relativně malou finanční podporou dokázali úspěšně realizovat svůj projekt a zvýšit tak svoji konkurenceschopnost na trhu,“ dodal Ulvr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, inovativní projekty, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj letos znovu podpoří inovativní projekty. Na úspěšné návrhy vyčlení celkem 4,2 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.