Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prázdninový tip: Navštivte unikátní Jizerskohorské technické muzeum v Bílém Potoce

Sezónu před pár dny zahájilo Jizerskohorské technické muzeum v Bílém Potoce. Otevřena je expozice i Caffé Industrial, kde se můžete při návštěvě občerstvit. Otevřeno je i s kavárnou od úterý do neděle, od 10:00 do 17:00 hodin, prohlídky jsou v každou celou hodinu. Otevřené bude do konce srpna.

Muzeum nabízí ve svých rozlehlých prostorách bývalé textilní továrny velkou podívanou hned v několika expozicích. Jedna je věnovaná energetice, další letecké technice a leteckým nehodám a jiná část zase textilní výrobě. K vidění je ale i celá řada dalších unikátních a ojedinělých zajímavostí a za prohlídku stojí i samotný prostor továrny, kde můžete třeba obdivovat původní parní kotle Ringhoffer (1884) a Breitfeld Daněk (1907).

V expozici letectví, připravované ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem Praha, můžete shlédnout letecké motory a leteckou techniku od roku 1914 až po nedávnou minulost. A je tady také trenažer kokpitu.

Textilní část je připravována ve spolupráci s katedrou textilních technologií Technické univerzity v Liberci a kromě toho, že uvidíte funkční původní textilní stroje si můžete prohlédnout i třeba expozici mnoha desítek šicích strojů Pavlíny Cvrčkové.

V muzeu je k dispozic i dětský koutek a skupiny mají možnost rezervace prohlídky předem i v jiných termínech, než je otvírací doba.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jizerskohorské technické muzeum

Štítky muzeum, Jizerskohorské technické, Bílý Potok, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový tip: Navštivte unikátní Jizerskohorské technické muzeum v Bílém Potoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.