Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dívku srazil bezohledný řidič, přestala se hýbat. Její matka boj nevzdává

Ještě ani neukončila základní školu a její život se převrátil naruby. A to jen kvůli bezohlednému řidiči, který Báru srazil v roce 2021 na přechodu pro chodce. Její vysněná budoucnost se vmžiku vypařila a nikdo neví, jak to bude dál.

Barbora měla jít brzy studovat na vysněnou sociálně-právní školu, chtěla pomáhat lidem, mít velkou rodinu a hlavou jí běhala spousta další snů, jaké mladé dívky mívají. Místo toho skončila v nemocnici a strávila dva měsíce v umělém spánku.

Pomoc pro Báru
Pomoc může příspěvek každý prostřednictvím sbírky Z nesnáze.
Peníze budou všechny použity na rehabilitaci.

Když se jí podařilo vzbudit, hýbala pouze jednou rukou a lékaři mi řekli, že to tak nejspíš zůstane po zbytek jejího života,“ popsala Báry matka Jindra Kořínková, která je ovšem přesvědčena o tom, že osud své dcery může zvrátit.

Smysl vidí zejména v rehabilitaci, poctivé dřině a je přesvědčena o tom, že to Báře pomůže. Ostatně pravidelná rehabilitace v liberecké Saremě přináší již pokroky, a tak v ní nechce zvolnit. Bára se sice učí všechno znovu, od začátku, stále se to zlepšuje a bojuje i Bára.

Klíčem k úspěchu jsou pro nás intenzivní rehabilitace. Ty ale pojišťovna nehradí tak, jak by bylo potřeba. Zbytek je proto na mně,“ vysvětluje Kořínková. Obrátila se proto o pomoc na veřejnost a prostřednictvím sbírky v rámci projektu Z nesnáze se snaží získat další peníze k tomu, aby Bára mohla v liberecké Saremě v rehabilitacích pokračovat. „Všechno vložíme jen do rehabilitací, mají smysl a pomáhají,“ dodala matka mladé dívky.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jindra Kořínková

Štítky pomoc, nehoda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívku srazil bezohledný řidič, přestala se hýbat. Její matka boj nevzdává  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.